ioana_larisa a scris:
Daca sunteti ambii de acord, depuneti actiunea de divort prin acordul partilor. Vi se va da un termen de 2 luni si apoi se va fixa un termen la care ar fi bine sa fie sotia dv prezenta si se va finaliza.
deci, suntem ambii de acord sa dam divort. cand spuneti ca 'depuneti' actiunea de divort, e de ajuns daca o depun eu?fara ca ea sa fie prezenta, dar o sa vina la primul termen la care va fi judecata.
ati spus 'depuneti' si nu mai inteles daca e din politete sau ca trebuie sa depunem amandoi acea cerere.
carmenmur a scris:
fara un martor nu se poate termina divortul de comun acord.trebuie sa vina ea in tara la primul termen
pai, nu asa am zis? ca eu depun acea cerere, si cand o fi prima pronuntare, ea o sa vina in tara.
asa mai trebuie martor?
deci:
sa explic noua situatie poate ma lamureste cineva:
1.suntem casatoriti de 1 an si.... si vrem sa dam divort.suntem ambii de acord.nu avem copii/nimic de impartit.
problema este: pot eu sa depun acea cerere de divort, si cand o sa vina citatia cu data primei infatisari sau cum s-o chema, eu o anunt pe ea si ea o sa vina in tara, si o sa mergem amandoi la proces.
2.la ce costuri se rezuma toata treaba asta? avand in vedere ca acea cerere o sa o fac eu? si ca nu vrem sa apelam la avocat.
3. ce legi ar trebui sa stiu, avand in vedere ca ne luptam doar cu 'statul' sa ne acorde acest divort. este de ajuns sa stim ca vrem sa divortam si gata?
:(