avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort - cea mai simpla situatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort - cea mai simpla situatie

Imi cer scuze ca postez inca o intrebare despre aceasta problema, dar nu am mai gasit un caz asemanator cu al meu, si anume, cel mai simplu...zic eu.

Sunt casatorit de 1 an si ceva,nu avem copii, nu avem nimic de impartit(deci nu avem nici o problema cu partaju...cum se zice)
Problema e ca ea, este in strainatate(in UE), si este de acord sa dam divort, si eu deasemenea.
Intrebarea este cum pot face acest lucru, fara sa platesc avocati, cu alte cuvinte sa o scot cat mai repede la capat si cat mai ieftin.
Am inteles ca ea ar trebui sa trimita cumva o hartie de la ambasada, cum ca este de acord cu divortul si ca nu are nici o pretentie de bunuri sau mai stiu eu ce...
Ea nu poate veni in tara, pentru ca lucreaza acolo unde este, dar vrea neaparat divortul.
Cum se poate rezolva aceasta situatie, cat mai repede si cu cat mai putine drumuri la judecatorie?
Tin sa precizez ca eu am anuminte cunostinte in acest domeniu, pentru ca am avut cateva constestatii la niste p.v.-uri de la politia rutiera, pe care le-am si castigat, totul facut doar cu mana mea.Din ce am inteles, primul pas este cererea de divort care trebuie facuta...dar...se poate rezolva, fara ca ea sa fie de fata?

Sper ca am fost inteles, si sper sa imi si raspunda cineva.

Numai bine!
Daca sunteti ambii de acord, depuneti actiunea de divort prin acordul partilor. Vi se va da un termen de 2 luni si apoi se va fixa un termen la care ar fi bine sa fie sotia dv prezenta si se va finaliza.
ioana_larisa a scris:

Daca sunteti ambii de acord, depuneti actiunea de divort prin acordul partilor. Vi se va da un termen de 2 luni si apoi se va fixa un termen la care ar fi bine sa fie sotia dv prezenta si se va finaliza.

Pai suntem ambii de acord.
Intrebarea e daca pot eu sa depun cererea, fara ca ea sa semneze ceva,pentru ca ea este in strainatate si o sa vina doar cand este infatisarea.
Se poate asa?
fara un martor nu se poate termina divortul de comun acord.trebuie sa vina ea in tara la primul termen
ioana_larisa a scris:

deci, suntem ambii de acord sa dam divort. cand spuneti ca 'depuneti' actiunea de divort, e de ajuns daca o depun eu?fara ca ea sa fie prezenta, dar o sa vina la primul termen la care va fi judecata.
ati spus 'depuneti' si nu mai inteles daca e din politete sau ca trebuie sa depunem amandoi acea cerere.

carmenmur a scris:

fara un martor nu se poate termina divortul de comun acord.trebuie sa vina ea in tara la primul termen

pai, nu asa am zis? ca eu depun acea cerere, si cand o fi prima pronuntare, ea o sa vina in tara.
asa mai trebuie martor?
deci:
sa explic noua situatie poate ma lamureste cineva:

1.suntem casatoriti de 1 an si.... si vrem sa dam divort.suntem ambii de acord.nu avem copii/nimic de impartit.
problema este: pot eu sa depun acea cerere de divort, si cand o sa vina citatia cu data primei infatisari sau cum s-o chema, eu o anunt pe ea si ea o sa vina in tara, si o sa mergem amandoi la proces.
2.la ce costuri se rezuma toata treaba asta? avand in vedere ca acea cerere o sa o fac eu? si ca nu vrem sa apelam la avocat.
3. ce legi ar trebui sa stiu, avand in vedere ca ne luptam doar cu 'statul' sa ne acorde acest divort. este de ajuns sa stim ca vrem sa divortam si gata?

:(
Daca va prezentati la termen ambele parti, atunci nu mai este nevoie de martori.
Ca si costuri: taxa de timbru de 39 de lei si timbru judiciar de 0,30 lei.
Ca si legi.....este bine sa cititi prevederile codului familiei si art 607-619 din codul de procedura civila.

Alte discuții în legătură

Si am ajuns si la....divort! cineva1 cineva1 Buna ziua si felicitari pentru acest forum.Cautand pe net informatii despre divort am ajuns aici.Am cateva nelamuriri si sper sa ma ajutati cumva.Situatia ... (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord - un sfat va rog alecomsrl alecomsrl Buna ziua Am depus cererea de divort de comun acord anul trecut la judecat. sector 4, dar sotia mea nefiind in tara nu a reusit sa vina la niciun termen, ... (vezi toată discuția)