florinraican a scris:
Nu ma indoiesc de posibilitatile dvs intelectuale si nici de cunostintele dvs juridice mai ales dupa ce ati facut "cateva constestatii la niste p.v.-uri de la politia rutiera, pe care le-ati si castigat, totul facut doar cu mana dvs".
Cu permisiunea dvs doresc sa va intreb un singur lucru.
Cat credeti ca v-ar cere un avocat pentru un divort - culpa comuna fara motivare, care se judeca in 2-3 termene?
Probabil undeva intre 200 si 400 lei, cheltuiala pe care cuprinsul postarilor precedente ma face sa cred ca ati imparti-o in mod egal cu sotia dvs.
Un Curs de dreptul familiei plus un Cod de procedura civila, impreuna, costa mai mult decat evantuala dvs parte de onorariu. Observati ca nu am facut vorbire despre timpul necesar studiului si eventualelor conspecte precum si a discutiilor pe acest forum precum si pe alte asemenea forumuri.
Practic aveti posibilitatea de a alege intre doua variante de prezenta in procesul de divort. Cu avocat si fara avocat.
Prima varianta, cea cu avocat, va va costa aproximativ 200 lei. Va scuteste in schimb de incertitudine, de zambetele ironice ale celor familiarizati cu notiunile de drept din sala de judecata si va ofera aprecierea sotiei in sensul ca stiti totusi sa va ocupati de anumite lucruri ca un adevarat profesionist. In plus le puteti povesti prietenilor despre "avocatul meu" si despre cum a fost la proces cu o evidenta superioritate.
A doua varianta va pastreaza banii in buzunare dar va consuma timp, va solicita emotional si va va face ca in sala de judecata sa va simtiti intocmai ca un instalator care a montat un calorifer si asteapta proba de etanseitate facuta cu apa calda. Orice greseala ar putea face ca din calorifer sa curga apa iar daca nu veti avea la indemana o cheie suficient de buna pentru a remedia defectiunea imediat, pe loc, veti inunda intreaga incapere.
Este vorba numai si numai despre alegerea dvs dar, personal, va sfatuiesc sa nu uitati si de stil in tot ceea ce faceti in viata.
pai, suma de care spuneti nu este mare.
eu ma gandeam la cu totul alte sume...mult mai mari.
deja m-ati lamurit, sincer sa fiu...
o sa postez ce am mai facut, pe parcurs.