avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții vor să îmi doneze o proprietate cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții vor să îmi doneze o proprietate cu clauză de neînstrăinare 49 de ani. N-o s-o pot vinde nici după decesul lor?

Parintii mei vor sa imi lase o proprietate prin donatie dar cu clauza sa nu o pot instraina 49 de ani ! Intrebarea mea este sa zic daca ei mor la 5 ani de la incheierea donatiei, eu pot vinde dupa decesul lor proprietatea? Sau trebuie sa astept 49 ani? Totusi cine stie pe cand trec cei 49 ani eu poate nu o sa mai traiesc! Si nici nu e de locuit acolo! Chiar nu o sa ma mut vreodata acolo! Ce e de facut? Si dupa decesul lor am interdictia de a vinde proprietatea?
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Ionut61, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decât așa, mai bine lipsă!

Asta nu este intenție de a gratifica (de a face o liberalitate/donație). Este intenție de a controla viața altuia și de pe Lumea Ailaltă.
Ar fi preferabil să NU aveți așa proprietate și să vă puteți înscrie, bunăoară, la Prima Casa...
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
romascanu, moderator
Daca sunteti unic mostenitor, asteptati momentul dezbaterii succesiunii si, veti deveni mostenitor legal, fara conditionarile impuse prin donatie.

CLAUDIU LASCOSCHI,
Asta nu inteleg nici eu! Vor sa faca act de intretinere cu fratele meu! Au mai multe proprietati! Si intrebarea ar fi : sa astept oare la succesiune? Ma gandesc ca actul de intretinere nu il pot face ei pe toate proprietatile nu? Si ceva tot imi ramane la succesiune! Sau pot sa faca act de intretinere cu fratele meu pe tot?si sa raman fara nimic?

Nicoleta Cristina Romascanu ,

Multumesc mult pentru raspunsuri! Aveti dreptate!

DAN POPESCU,

Mai am un frate! Suntem 2 frati!daca ii fac lui act de intretinere ii raman lui toate proprietatile?sau imi mai ramane si mie o parte mica la succesiune? Actul de intretinere se poate face pe mai multe imobile sau doar pe 1? Ar avea nevoie si de semnatura mea sau de acordul meu sau pot sa ii lase tot lui? Motive sa ma dezmosteneasca nu au!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Chiar nu stiu cum e mai bine sa fac! Daca ii fac act de intretinere fratelui meu? Se poate sa raman fsra nimic? Mentionez ca nu au motive sa ma dezmosteneasca! Si actul de intretinere se poate face pe toate imobilele?
Si prin dinatie degeaba o accept,daca nu o pot vinde 49 de ani cu ea fara ea tot una e!

Alte discuții în legătură

Poata o persoana sa dispuna ca dupa decesul sau, mostenitorul sa nu poata vinde apartamentul mostenit ? Pilu Pilu Buna seara, as avea o intrebare care mi-a fost adresata si mie de o cunostinta. Aceasta cunostinta (barbat) este casatorita si impreuna cu sotia lui detin in ... (vezi toată discuția)
Cedare parte de mosternire cu o conditie. zzanetta zzanetta Vreau sa cedez patea de mostenire dupa parinti surorii mele si sa poata intabula casa parinteasca dar as vrea cu conditia sa nu poata vinde partea mea cedata ... (vezi toată discuția)
Clauza de inalienabilitate admisa numai in cazul contractelor ce transfera dreptul de proprietate licopodicum licopodicum Buna ziua, potrivit articolelor 627-629 din NCC clauzele de inalienabilitate pot fi incluse in contractele translative de proprietate. Oare o astfel de clauza ... (vezi toată discuția)