Parintii mei vor sa imi lase o proprietate prin donatie dar cu clauza sa nu o pot instraina 49 de ani ! Intrebarea mea este sa zic daca ei mor la 5 ani de la incheierea donatiei, eu pot vinde dupa decesul lor proprietatea? Sau trebuie sa astept 49 ani? Totusi cine stie pe cand trec cei 49 ani eu poate nu o sa mai traiesc! Si nici nu e de locuit acolo! Chiar nu o sa ma mut vreodata acolo! Ce e de facut? Si dupa decesul lor am interdictia de a vinde proprietatea?
Daca e clauza...49 ani nu poate fi vanduta proprietatea, nu v a putea fi donata la randul ei? Cu un contract tacit nu se poate face un alt contract de donatie catre o alta persoana ( deci vand dar in contract trec donatie) ?
Daca e clauza...49 ani nu poate fi vanduta proprietatea, nu v a putea fi donata la randul ei? Cu un contract tacit nu se poate face un alt contract de donatie catre o alta persoana ( deci vand dar in contract trec donatie) ?
Ionut, din cate stiu eu exista ceva numit cota rezervatara. Deci parintii pot sa doneze tot ce au fratelui tau, dar astfel iti incalca cota rezervatara. Dupa moartea lor sau posibil si inainte de asta, tu poti contesta donatia facuta fratelui tau pentru ca iti incalca cota rezervatara. Cat despre donatia pe 49 de ani, poate ca imobilul respectiv poate fi pus la munca, adica sa produca prin inchiriere sau exploatare. Si eu am mostenit teren si constructii in oras, care sunt in familia noastra de 100 de ani si imi prind tare bine. Iar eu la randul meu voi lasa copiilor mei s.a.m.d.