avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale ...
Discuție deschisă în Executare silită

M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale cu un abonament de 15 lei/lună. Acum îmi cer 207 lei + 51 de lei penalizări, și mă amenință cu o firmă de recuperare creanțe, e legal așa ceva?

buna seara....m-am inscris in luna ianuarie pe un site de matrimoniale care daca vroiai sa beneficezi de mesaje scrise/primite,vizualizari profile trebuia sa achizitionezi un pachet de membership....am zis ca hai sa vad care e treaba si mi-am facut abonament pentru o luna in valoare de 15 lei...a trecut luna februarie si mi s-a parut putin suspect ca nu mi-au cerut reinnoire pachet si ma trezesc in luna martie ca trebuie sa platesc un pachet de 207 lei( adica ei automat au bagat cel mai scump pachet,fara sa anunte,fara imic altceva) + 51 intarzieri,daca nu, vor pune o firma de recuperare sa primeasca banii....precizez ca plata am facut-o cu un card de debit online,...ceea ce ma intereseaza este faptul,daca ei pot proceda astfel(bineinteles ca nu vreau sa platesc astfel de suma,dar nici nu vreau sa ma trezesc cu niste samsari la usa si cu nu stiu ce suma sa platesc),daca se poate cu un numar de card sa fiu pe lista unei firme de recuperare creante...stiu ca acest lucru mi-e o mare invatatura de minte si vreau sa stiu cum sa procedez.....am vazut ca multe persoane sunt in aceeasi situatie si se plang pe facebook
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
Eu am fost mai "fraier" si prin luna septembrie(dupa ce trecuse o luna de abonament) le-am platit cei 357 RON.Inainte sa le platesc am citit tot ce era postat aici in legatura cu acest topic si am inceput sa le trimit mail-uri cum ca nu am fost de acord nu acest abonament etc.Dupa un schimb de cateva mail-uri mi-au spus ca dupa ce fac o dovada a platii, abonamentul se inchide si nu vor fi solicitate alte plati.
Pentru a avea o idee a pasilor pe care i-am urmat(poate vor fi de ajutor unor persoane) i-am detaliat mai jos:
1. Am primit mail de la ei numit "Mesaj de reamintire plata" unde imi zic ca au incercat sa ia suma de abonament, insa n-au gasit bani pe card probabil, si n-au mai retras nimic,insa in mail imi ziceau sa fac plata in 7 zile pentru a evita de a avea a face cu o firma de recuperare creante.
2. Am trimis mail la collections@be2.comcerandu-le sa-mi explice ce se intampla("Imi puteti explica ce se intampla?
Pentru ca eu mi-am facut contul si-am platit pentru o luna,nici gand sa fiu partas la o asemenea plata de 350 de RON .").
3. Primesc raspuns dupa 3 zile de la un anumit "Martin Bell - Gestionare creanțe " cu faptul ca trebuie sa platesc,cum sa fac plata iar dupa ce-mi explica ei toate porcariile astea imi zic si urmatoarea treaba "După primirea sumei integrale, cazul tău va fi considerat închis, reînnoirea abonamentului va fi anulată și nu vor mai fi solicitate alte plăți. Accesul tău la serviciul nostru Premium va fi restabilit în cazul în care profilul tău va fi în continuare activ pe site."
4. Le-am mai trimis un mail in ziua cand mi-au raspuns "Pana sa ajung sa platesc vreau sa inteleg e de unde ati scos ca am de platit suma asta de 350 de RON?Unde scrie asta in contract?
Nu sunteti deloc transparenti si ceea ce faceti voi e abuz care cel mai probabil se va transforma in hartuire.
Deci explicati-mi de unde suma aia si al doilea punct, cum pot scapa de voi si de tehnicile astea frauduloase pe care le faceti?
"
5. Primesc mail la doua zile in care ma aburesc ca scrie in contract "Prețul de reînnoire a abonamentului a fost menționat pe pagina de plată înainte să efectuați plata inițială".
6. La o zi dupa ce primesc mail-ul asta de mai sus am facut si plata.Poate n-ar fi trebuit s-o fac, insa pe site-ul asta(avocatnet.ro) erau atat de multe pareri impartite si nici o persoana avizata n-a intrat sa dea un raspuns clar,daca e legal sau nu ce fac cei de la academicsingles, si venind si mail de la ei cum ca dupa efectuarea platii imi va fi anulat abonamentul m-am decis ca cea mai buna solutie ar fi sa le platesc.
7. Le-am facut dovada platii si le-am zis din nou ca vreau sa-mi fie anulat abonamentul.
8. Dupa 3 zile primesc mail de la ei "Dragă client al be2,
Te-am informat deja că, după ce primim confirmarea plății, cazul tău va fi închis, nu vor mai fi procesate alte reînnoiri și nu vor fi solicitate plăți suplimentare.
Vei putea să-ți dezactivezi profilul, dacă vei dori acest lucru, numai după reglarea plății. Nu vei putea însă întreprinde această acțiune decât după ce primim confirmarea plății.
Numai bine
Martin Bell
Gestionare creanțe "
9. La o zi dupa acest mail am accesat contul iar la setarile contului aveam urmatorul mesaj "Ai anulat cu succes abonamentul; Abonamanetul tau va expira la finalul actualei perioade de abonament(sfarsitul lunii) si nu vei mai fi facturat.Profilul tau va ramane activ chiar si dupa anulare.Daca vrei sa-ti dezactivezi profilul,mergi la "Profilul meu","Setari profil" unde gasesti optiunile pentru a face asta.
10. Pentru a fi sigur ca ce scrie acolo e corect le-am mai dat un mail cu un print la mesajul de mai sus prin care sa-mi confirme ca contul imi e anulat si nu vor mai fi alte plati
11. Dupa 3 zile primesc urmatorul mail "Dragă client al be2,
Îți putem confirma că procesul de recuperare a creanței a fost sistat și că abonamentul tău Premium a fost anulat. Aceasta înseamnă că nu vor mai fi procesate alte plăți și nu vor mai exista alte solicitări de plată.
Numai bine
Martin Bell
Gestionare creanțe "
12. Am intrat pe cont si mi-am dezactivat si profilul.

Si cam asta a fost povestea mea cu acesti nenorociti iar din septembrie n-am mai auzit de ei.

PS1: din septembrie de cand am facut plata nu mi-am schimbat cardul(am considerat ca nu mai e nevoie) si desi am avut sume destul de mari pe el n-a fost niciun caz sa mi se retraga vreun ban de care sa nu am cunostinta(sper sa nu fie nici de acum inainte).

PS2: In legatura cu legalitatea acestui site inclin sa cred ca sunt in totala ilegalitate prin modul lor de a actiona,insa asta e doar parerea unui necunoscator de legislatie online.Cand eram implicat in acesta incurcatura am citit o gramada si multe informatii spuneau ca un contract online e ca si unul scris,insa depinde mult si de legislatia unei tari,cat de mult sunt recunoscute asfel de contracte si daca pot fi folosite in instanta(n-am reusit sa gasesc informatii cam cum sta treaba in Romania cu astfel de "contracte" online).
Insa citind si asa zisul lor "contract" e plin de hibe si neconcordante si cel mai probabil, daca s-ar pune vreodata ideea sa fie folosit in instanta ar putea fi desfiintat repede,

PS3: Pentru viitoarele "victime" nu pot spune daca e ok sa platesti sau nu(eu unul am platit de frica si din dorinta de a incheia cat mai repede cu ei), pentru ca din cei care au postat aici pana astazi n-am auzit pe nimeni sa spuna ca n-a platit si ca dupa cateva luni de mail-uri de amenintare a scapat de ei.

~ Conținut șters la cerere ~
Imi puteti spune, va rog la ce adresa ati scris e-mailul ferm? De asemenea, puteti scrie aici continutul e-mailului? Am de gand sa procedez la fel. Multumesc mult de tot anticipat!
Mail-urile pe care le-am trimis au fost trimise pe adresa "collections@be2.com",asa cum e mentionat si-n commentul meu de mai sus.Tot in commentul meu gasiti exact pasii si o parte din mail-urile trimise lor.
Daca doriti exact mail-urile trimise, puteti lasa o adresa de mail sau alta metoda prin care sa va fac un forward la mail-uri,pentru ca sunt vreo 5-6 mail-uri.

Vera_16 a scris:

Imi puteti spune, va rog la ce adresa ati scris e-mailul ferm? De asemenea, puteti scrie aici continutul e-mailului? Am de gand sa procedez la fel. Multumesc mult de tot anticipat!

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. ... npbogdan82 npbogdan82 Buna ziua. In 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. academicsingles.ro, (site detinut de be2 S.à.r.l. 13, rue du Commerce – L-1351 Luxembourg – ... (vezi toată discuția)
Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)
Abonament online abuziv pe site de matrimoniale Mihaisbd Mihaisbd Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg ... (vezi toată discuția)