avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale ...
Discuție deschisă în Executare silită

M-am înscris în ianuarie pe un site de matrimoniale cu un abonament de 15 lei/lună. Acum îmi cer 207 lei + 51 de lei penalizări, și mă amenință cu o firmă de recuperare creanțe, e legal așa ceva?

buna seara....m-am inscris in luna ianuarie pe un site de matrimoniale care daca vroiai sa beneficezi de mesaje scrise/primite,vizualizari profile trebuia sa achizitionezi un pachet de membership....am zis ca hai sa vad care e treaba si mi-am facut abonament pentru o luna in valoare de 15 lei...a trecut luna februarie si mi s-a parut putin suspect ca nu mi-au cerut reinnoire pachet si ma trezesc in luna martie ca trebuie sa platesc un pachet de 207 lei( adica ei automat au bagat cel mai scump pachet,fara sa anunte,fara imic altceva) + 51 intarzieri,daca nu, vor pune o firma de recuperare sa primeasca banii....precizez ca plata am facut-o cu un card de debit online,...ceea ce ma intereseaza este faptul,daca ei pot proceda astfel(bineinteles ca nu vreau sa platesc astfel de suma,dar nici nu vreau sa ma trezesc cu niste samsari la usa si cu nu stiu ce suma sa platesc),daca se poate cu un numar de card sa fiu pe lista unei firme de recuperare creante...stiu ca acest lucru mi-e o mare invatatura de minte si vreau sa stiu cum sa procedez.....am vazut ca multe persoane sunt in aceeasi situatie si se plang pe facebook
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Vă rog să îmi spuneți in ce cont v-au returnat banii? Le-ați trimis contul dvs.bancar?? Sau cum ați procedat, deoarece spuneți că ați primit banii înapoi ! Mulțumesc
În ce cont v-au trimis banii, ce cont cer ei pentru a trimite banii , căci spuneți că ați primit. Ați dat ibanul de la banca dvs?? mulțumesc

Catelul a scris:

Salut.
Sa va povestesc pe scurt experienta mea cu escrocii astia. Ca sa stiti cum am procedat sa-mi recuperez banii, poate ajuta pe careva. Mi-am facut cont crezand ca este ceva de genul Twoo, cu abonament pe o perioada de timp si cu reinnoire doar daca platesti iar. Asta a fost prin octombrie. N-am stat sa citesc termeni si conditii, etc. Niciodata nu citesc prostiile alea. Am citit mai mult forumuri dupa ce m-am abonat. :)
Ma trezesc abonat si cu suma retrasa de 479 lei de pe card. Interesant... incep sa ma documentez. A doua zi am fost la banca, am schimbat cardul asociat contului curent. Le dau primul mail prin care cer anularea contului. Primesc formularul, il completez, il scanez si il trimit. Ok. urmeaza al doilea mail prin care cer restituirea banilor. Si incepe o epopee, un schimb de 100 de emailuri. Dupa cateva mailuri, in care ii amenint cu politia, instanta si statul paralel, sunt de acord sa-mi restituie 399 lei. Le raspund ca da, primesc banii a doua zi. Dar mai ramasese de recuperat restul de suma. Si incep sa-i bombardez cu mailuri. Cum imi aduceam aminte de ei. pac un mail. Chestii de genul: hotilor, vreau banii, dati-mi banii, escrocilor, huo, banii, hai mai repede, astept banii. N-au mai raspuns nimic pana la inceputul lui decembrie cand am primit si restul de bani. Happy end.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata! Ma aflu intr-o situatie asemanatoare. Dupa acceptarea unui abonament promotional de o luna, in valoare de 60 lei, m-am trezit cu prelungirea automata a acestuia si cu pretentia de a le plati 356 lei. Nu am platit si a urmat o serie de mesaje de intimidare si amenintare cu plati suplimentare si firme de recuperare. Am depus plangere la politie si ANPC dar mesajele curg in continuare si situatia devine tot mai stresanta.
Dumneavoastra cum ati rezolvat povestea asta?
Este cineva care a gasit o cale mai simpla sa scape de escrocii astia?
Care e treaba cu firmele astea de recuperare, chiar au actionat in vreun fel?
Buna ziua,

La inceputul lunii iunie, anul acesta, mi-am facut si eu cont si am acceptat un abonament promotional de o luna, in valoare de aproximativ 50 lei, si am facut plata cu cardul de Revolut.

Am folosit contul vreo 2 saptamani si dupa aceea am uitat de el, asa ca abonamentul mi s-a prelungit automat, exact cum era stipulat in "Termini si conditii",
informatii ce nu le-am citit ( mi-am dat seama ca s-a prelungit automat pentru ca au vrut sa imi ia 300 de RON de pe card).

Imediat ce am vazut ca vor sa imi ia bani din cont, am facut o cerere de renuntare la abonament, anulare si stergere cont. Intre timp mi-am inchis cardul de Revolut de pe care am facut plata.
Dupa un schimb lung de mailuri, vreo 15 la numar (le-am spus ca nu mai au acordul meu sa foloseasca informatiile peronale, le-am cerut sa imi trimita informatii despre cum au folosit datele mele),
in care au fost niste schimburi de impresii, ei nu voiau sa imi inchida contul pana nu plateam... a urmat o pauza de vreo 2 saptamani.

Dupa cele 2 saptamani am primit un mail de reamintire de plata, un fel de ultimatum pentru a evita alte costurile suplimentare (de la 300 se ajunsese la 354 - taxa de abonament restantă plus taxele de manipulare).
Am discutat cu cativa juristi pe care ii cunosteam, iar ei m-au sfatuit sa nu imi creez probleme suplimentare.

Am facut plata, am trimis mail cu dovada si am cerut sa imi inchida contul si sa stearga toate datele mele si i-am rugat sa imi confirme ca au sters contul.
Cateva zile mai tarziu am primit confirmarea ca nu adresa mea de email nu mai exista in baza lor de date si ca contul si datele au fost sterse.

p.s. pe viitor stiu sigur ca voi fi mai atent si voi incerca sa nu mai ajung in capcane de genul asta
Salutare tuturor, si eu am probleme cu cei de la Academic, sunt persoane pe aici care sunt actionate in instanta pentru neplata?
Din ce am citit pe aici nu a ajuns nimeni in instanta, deci sunt doar pe intimidare, daca e asa nu o sa le platesc nimic.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. ... npbogdan82 npbogdan82 Buna ziua. In 25 ianuarie 2023 am facut un cont pe situl www. academicsingles.ro, (site detinut de be2 S.à.r.l. 13, rue du Commerce – L-1351 Luxembourg – ... (vezi toată discuția)
Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)
Abonament online abuziv pe site de matrimoniale Mihaisbd Mihaisbd Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg ... (vezi toată discuția)