Buna ziua, tocmai ce am.primit prin posta o scrisoare prin care sunt somata sa plătesc datoria neplatita de f multi ani banca , in.caz contrar imi va fi.executata casa in care locuiesc acum, obtinuta prin.donatie de la parintii mei, cu clauza ca nu intru in.proprietate decat dupa moartea ambilor parinti.
Stiam de datorie....dar prostia si a zis cuvantul. Suma mentionata este de 12500 ron. Ce pot face in situatia asta,acum, rapid???
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca scrisoarea este de la executor judecatoresc inseamna ca exista demarata o executare silita pe numele dvs. Instrumentul procedural pe care-l aveti la indemana este contestatia la executare ce trebuie introdusa la instanta de executare in termen de 15 zile de la data comunicarii somatiei. Daca depasiti termenul de 15 zile este problema. Pentru motivele care pot fi invocate in contestatie trebuie studiat dosarul de executare sau furnizate alte date ale spetei dvs.
Cum scrisoarea abia a intrat in.posesia.mea..nefiind o recoamndata.sau.cu confirmare.......termenul ar fi depasit...dupa stampila.postei.....asadar luni treb sa.iau legatura numaidecat, asa i?????
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca termenul este depasit se poate cere repunerea in termen, in anumite conditii. Oricum, trebuie sa va mobilizati, eventual sa luati legatura cu avocatul dvs pentru o minima consultanta.
Luni iau legatura cu executorul, i.am trim.mail si voi cauta si un avocat....nu am inca si nu am avut nevoie...habar n am ce presupune si de unde ,cum.....e un haos in capul meu.....
Oare daca imi voi lua angajament de plata esalonata, va fi ok?