avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua,
Pana in data de 26.03 ac sunt in concediu postnatal. Din 27.03 urmeaza sa intru in ccc.
La locul meu de munca s,au facut unele modificari in ceea ce priveste organigrama, iar eu am fost mutata in alt serviciu decat cel unde m,am angajat. Nu am fost anuntata oficial de acest lucru, nu am primit nicio decizie. Mentionez ca noua organigrama va intra in vigoare incepand cu 01.04 ac.
Este legal sa fiu mutata, fara a fi anuntata oficial?
Multumesc pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: Monika Maria , utilizator 21:55, 26 Martie 2018
Multumesc foarte mult de raspuns. Succes in continuare.

Cornel Vasile a scris:

Angajatorul poate decide unilateral modificarea locului muncii in urmatoarele situatii:
- delegare
- detasare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

Daca nu exista niciuna din aceste situatii, atunci de la data primirii deciziei de modificare , aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a contesta decizia in instanta.

Art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
..
b) locul muncii;
....
Prin urmare, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare functie in multinationala liliana-gina liliana-gina Am fost anuntati ca se va modifica organigrama. Eu cand am fost angajata am fost angajata pe functie de conducere. Sunt si la ora actuala pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare in functie fara semnatura angajatului afrodita2us afrodita2us Este legal daca eu am fost Adjunct Sef de Magazin ca functia mea sa fie schimbata fara semnetura mea in Sef de Tura? Mentionez ca actul additional pe care am ... (vezi toată discuția)
Modificare functie dupa concediu medical ioseda ioseda Buna ziua, In anul 2014,septembrie, am fost diagnosticata cu Tbc, urmand o perioada de tratament de 8 luni. Inainte de a prezenta adeverinta medicala ... (vezi toată discuția)