Buna ziua,
Am fost angajata la o firma care mi-a inchis cartea de munca cu 2 saptamani mai tarziu decat trebuia, fapt care a facut sa am 2 contracte de munca full time concomitent pt ca semnasem deja cu noul angajator, iar cele 2 saptamani sunt acoperite si de un angajator si de celalalt. Problema este ca am primit cartea de munca dupa 4 luni, si abia acum am constatat ca cele 2 contracte se suprapun.
Va rog sa-mi spuneti ce solutie exista pentru ca aceasta suprapunere sa nu mai existe si daca se aplica vreo sanctiune in cazul in care situatia nu are rezolvare.
1. Dupa ce se inregistreaza incetarea CIM la prima firma, se inregistreaza CIM la a doua firma.
2. Nu conteaza ca se suprapun datele pentru o perioada.
3. De altfel nici nu prea conteaza aceste inregistrari in carnetul de munca, dupa data de 01.04.2001 (de cand se aplica Legea 19/2000 - a pensiilor). Angajatorii emit si depun lunar la Pensii, Sanatate si Somaj declaratiile cu salariatii, timpul lucrat, veniturile obtinute si contributiile retinute pentru aceste fonduri.
4. Asa ca, va mai spun iar, stati linistita ca nu se intampla nimic.
5. Nu toti care lucreaza la resurse umane se pricep la toate cazurile care apar.
Acordare somaj
Alina Ciurlea
Buna ziua,sunt angajata la o companie unde sunt doua firme.Am contract individual de munca pe ambele firme cu o norma de 4ore/zi,20 ore/saptamana pe fiecare ... (vezi toată discuția)