avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune pentru contracte de munca full time ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune pentru contracte de munca full time concomitente

Buna ziua,
Am fost angajata la o firma care mi-a inchis cartea de munca cu 2 saptamani mai tarziu decat trebuia, fapt care a facut sa am 2 contracte de munca full time concomitent pt ca semnasem deja cu noul angajator, iar cele 2 saptamani sunt acoperite si de un angajator si de celalalt. Problema este ca am primit cartea de munca dupa 4 luni, si abia acum am constatat ca cele 2 contracte se suprapun.
Va rog sa-mi spuneti ce solutie exista pentru ca aceasta suprapunere sa nu mai existe si daca se aplica vreo sanctiune in cazul in care situatia nu are rezolvare.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgettailie , utilizator 11:04, 27 Octombrie 2009
1. Dupa ce se inregistreaza incetarea CIM la prima firma, se inregistreaza CIM la a doua firma.
2. Nu conteaza ca se suprapun datele pentru o perioada.
3. De altfel nici nu prea conteaza aceste inregistrari in carnetul de munca, dupa data de 01.04.2001 (de cand se aplica Legea 19/2000 - a pensiilor). Angajatorii emit si depun lunar la Pensii, Sanatate si Somaj declaratiile cu salariatii, timpul lucrat, veniturile obtinute si contributiile retinute pentru aceste fonduri.
4. Asa ca, va mai spun iar, stati linistita ca nu se intampla nimic.
5. Nu toti care lucreaza la resurse umane se pricep la toate cazurile care apar.
Va multumesc frumos pentru raspuns si va doresc toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, avand in vedere modificarile codului muncii din octombrie ... alexandruonline alexandruonline Buna ziua, Avand in vedere modificarile Codului Muncii din Octombrie 2022, exista posibilitatea sa fiu angajat full-time la o companie (ex: software ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua ... Alex2021 Alex2021 Buna ziua. Sunt însărcinată in 11 săptămâni și am doua locuri de munca, unul cu contract de 4 ore si celalalt cu contract de 8 ore. Cei de la medicina ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj Alina Ciurlea Alina Ciurlea Buna ziua,sunt angajata la o companie unde sunt doua firme.Am contract individual de munca pe ambele firme cu o norma de 4ore/zi,20 ore/saptamana pe fiecare ... (vezi toată discuția)