avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea domiciliului in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea domiciliului in alta tara

Buna ziua,
Se da urmatoarea situatie: copil de 1 an jumate, parintii necasatoriti insa tatal a recunoscut paternitatea.
Cum as putea sa plec din tara si sa imi stabilesc domiciliul in afara tarii impreuna cu copilul? Banuiesc ca este nevoie de procura pentru parasirea tarii. Daca reusesc sa obtin procura respectiva, tatal copilului poate face vreun demers legal ca sa ma oblige sa ne intoarcem in tara sau, mai rau, sa obtina custodia copilului? Eu as incalca legea in vreun fel?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: shirona , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2020


Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Tatal poate cere stabilirea unui program de vizitare a minorului dar nu va poate obliga sa va intoarceti.
Daca tatal nu vrea sa va dea procura va puteti adresa instantei sa se pronunte o sentinta care sa suplineasca acea procura.


Va multumesc pentru raspuns!
Buna seara,

Nu am cum si nici nu vreau sa plec din tara fara acordul tatalui.
Incercam sa imi creionez in minte un "worst case scenario" astfel incat sa nu imi scape nicio etapa. Este in joc aici viitorul copilului meu. Imi este frica de tot ce tine de instanta de judecata, poate si din cauza tonului amenintator si abuziv al tatalui. Imi dau seama acum, citind raspunsurile dumneavoastra, ca el efectiv a incercat sa ma intimideze cu amenintarile sale si ca legea este de partea mea in ceea ce priveste intentia de a ma stabili in alta tara.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra!
Trebuie să respectați durata din procura tatălui.
Sau puteti obtine hotărâre judecătorească ca sa va stabiliti in strainatate dar va fi greu pt ca va trebui să aveți acte în străinătate.

Sa va stabiliti in strainatate este cu mult mai greu decat credeti.
Dacă nu veti avea avocat la proces probabil veti pierde.
Multi pierd si cu avocat angajat...intrucat nu este deloc simplu si tine foarte mult de strategia judecății câștigarea procesului, în afara si de alte detalii...cum ar fi ce instanta nimeriti...
Dacă nimeriti instanța aiurea si v-ati judecat bine puteți câștiga în apel daca ati pierde 8n prima instanța.
Dacă va veti judeca defectuos veti pierde si in apel.Adica nu se va putea să va stabiliti in strainatate decat fără minor...
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Atunci cand voi ajunge in Franta eu voi fi luata in spatiu de fratele meu, cetatean francez. De asemenea ma asteapta si un loc de munca. Copilul va merge la gradinita si vom avea medic pediatru. Totul va fi cat se poate de legal. In proces voi fi reprezentata de avocat, bineinteles... sper doar ca toate eforturile mele sa dea rezultate!
Probabil ca o sa plecati in Franța fără copil.
Veti putea lua copilul dupa ce aveti hotărârea.
Încercați să vă căutați avocat care se misca repede deoarece până nu veti avea hotărâre judecătorească veti fi despărțită de copil daca plecati fără el.

Se mai ridica si intrebarea unde si cu cine va sta copilul cât sunteti plecată din țară?

Ca sa evitați toate cele arătate de mine va puteti intelege amiabil cu tatăl.
Avocatul va poate susține și în demersurile amiabile si ar putea fi util dar vedeti ca sa fie onest si sa nu aiba interes sa va judecati.
Sfatul meu ar fi să îl platiti cu o suma de bani cât sa încerce sa rezolve fără proces si sa fie multumit de banii luati.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Întoarcerea din strainatate cu copil minor roman denisa25 denisa25 Buna ziua, daca locuiesc un timp in strainatate, la tata cu copilul minor ,( noi părinții și inclusiv copilul suntem născuți în România) ma pot ... (vezi toată discuția)
Cum evit sa fiu acuzata de parasire de domiciliu? ContSters348220 ContSters348220 Buna, am o problema. Momentan nu sunt in tara, am plecat cu fetita de 3 ani cu munca, tatal fetei mi-a dat procura si dupa o sapt s-a razgandit, si-a facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost ... Andreea Doboli Andreea Doboli Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost căsătorită cu tatăl ei deși fetița este pe numele lui,vreau sa plec din țară la o sora de ... (vezi toată discuția)