avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea domiciliului in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea domiciliului in alta tara

Buna ziua,
Se da urmatoarea situatie: copil de 1 an jumate, parintii necasatoriti insa tatal a recunoscut paternitatea.
Cum as putea sa plec din tara si sa imi stabilesc domiciliul in afara tarii impreuna cu copilul? Banuiesc ca este nevoie de procura pentru parasirea tarii. Daca reusesc sa obtin procura respectiva, tatal copilului poate face vreun demers legal ca sa ma oblige sa ne intoarcem in tara sau, mai rau, sa obtina custodia copilului? Eu as incalca legea in vreun fel?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: shirona , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2020
Voi incerca sa ma inteleg amiabil insa, din pacate, tatal copilului foloseste toata situatia aceasta ca sa imi faca mie rau. La un moment dat existau planuri de a pleca impreuna deci el stie avantajele pe care le-ar avea fiul nostru intr-o tara din Vest.
Copilul locuieste cu mine si cu parintii mei, intr-un oras diferit de cel in care locuieste tatal. El nu este capabil sa aiba grija de el, nu i-l pot incredinta nicio zi... desi il viziteaza des, nu stie programul copilului, ce are voie si ce ii place sa manance, nu a incercat vreodata sa il imbaieze! Copilul va ramane cu parintii mei, in casa pe care o cunoaste de la nastere, cu oameni care stiu ca el doarme numai cu paturica verde! Voi merge sa declar ca plec din tara si ca il incredintez tatalui meu. Sper sa nu intampin greutati si aici...
In saptamana ce vine voi lua legatura cu un avocat ca sa stabilim impreuna pasii, strategia si momentul in care vom incepe demersurile...
Va multumesc pentru sfaturi!
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
Laura Anita, utilizator
Buna ziua!

In speranta ca imi mai puteti raspunde, desi este un subiect de 2 ani, as dori sa stiu cum ati rezolvat? Ma aflu cam in aceeasi situatie, cu privire la mutarea mea si a copilului intr-o alta tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întoarcerea din strainatate cu copil minor roman denisa25 denisa25 Buna ziua, daca locuiesc un timp in strainatate, la tata cu copilul minor ,( noi părinții și inclusiv copilul suntem născuți în România) ma pot ... (vezi toată discuția)
Cum evit sa fiu acuzata de parasire de domiciliu? ContSters348220 ContSters348220 Buna, am o problema. Momentan nu sunt in tara, am plecat cu fetita de 3 ani cu munca, tatal fetei mi-a dat procura si dupa o sapt s-a razgandit, si-a facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost ... Andreea Doboli Andreea Doboli Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost căsătorită cu tatăl ei deși fetița este pe numele lui,vreau sa plec din țară la o sora de ... (vezi toată discuția)