Am o firma de transport si soferul camionului a fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si i s-au verificat diagramele. La una din diagrame timpul de odihna nu a fost respectat.Amenda primita este foarte mare,ar trebui sa platesc 3000 lei in 48 ore.Va rog sa ma sfatuiti cum pot scapa de aceasta amenda prin contestarea procesului verbal la care eu am gasit unele inadvertente,pe care le scriu aici:
"Fapta este prevazuta de art 8,alin 1,pct 6 din OG 37/2007R"
"Sanctionata de art 9 alin 1 ,pct c,din OG 37/07"
"Limita amenda 6.000-8.000 lei"
Plata la trezorerie fara a se specifica contul,amenda fiind pe firma.
Ce sanse am de a contesta amenda legandu-ma de faptul ca in OG 37/2007 nu exista art 9 alin 1,pct c.?
Aceste articole apar in ordonanta 21/2009,(de care nu se aminteste nimic in PV),care completeaza OG 37/2007.Oare faptul ca a scris OG37/2007 R inseamna ca e corect din punct de vedere legal?
Nici limita amenzii nu apare in OG 37/2007.
Va rog din suflet dati-mi un sfat,invatati-ma cum sa procedez,deoarece suma de plata este enorma pentru firma mea
In cazul unei contestatii cum e mai bine sa procedez,sa platesc jumatea amenzii ,adica 3000 lei,sau sa vad ce rezolv cu eventuala contestatie?
Buna Ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-un caz asemanator de contestare a procesului verbal. Un agent rutier mi-a retinut permisul 30 de zile intrucat sustinea ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni, lucru care nu s-a intamplat.am franat un pic mai brusc, dar nu am depasit linia de demarcare a trecerii de pietoni, aveam o viteza de 10-15 km/h dar nu era vizibilitate in zona. In procesul verbal nu mi s-a dat voie sa scriu alte mentiuni, si nici nu l-am semnat.Agentul constatator a scris fara voia mea "alte mentiuni" si nu a avut nici martor ocular. a oprit in trafic un taximetrist care a semnat ca martor asistent, si care s sustinut ca nu va veni la proces daca este chemat. In apararea mea erau 2 martori in masina cu mine, iar persoana care era pe trecere careia "nu i-am acordat proritate" este dispusa sa declare in favoarea mea sustinand adevarul.Cum pot ataca procesul verbal, care a fost incheiat ieri, 30.10.2009..As avea sanse de castig? va rog mult de tot sa ma ajutati...este prima amenda pe care o primesc si culmea, in mod abuziv. Va multumesc anticipat
PV de contraventie pentru incalcarea dispozitiilor care prevad circulatia pe drumurile publice,pot fi contestate ,in situatia existentei situatiilor prevazute de dispozitiile PG nr 2/2001
Analizati cu atentie continutul PV si daca apreciati existenta de aspecte nereale ,lipsa datelor de identificare,in termen legal de 15 zile puteti formula contestatie impotriva PV
va multumesc pentru promptitudine, eu nu am primit procesul verbal intrucat a ramas la agentul consatator. nu a fost semnat si mi-a comunicat ca ramane la el. din cunostintele mele am inteles ca il primesc prin mandat postal, dar contestatia cand o fac?inainte sau dupa ce il primesc?pentru ca pot trece cele 15 zile si eu nu primesc procesul verbal..
Asteptati sa vi se comunice procesul verbal de constatare a contraventiei. Plangerea contraventionala o introduceti in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia, la judecatoria pe raza careia s-a savarsit contraventia.
Revin cu o intrebare in legatura cu problema descrisa la inceputul postarii mele.Valoarea amenzii mele este stabilita din 0G 21/2009.
Dar OG 21/2009 din 31.aug.2009 nu are inca publicate in MO normele metodologice de aplicare.S-a procedat corect?