avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este necesara autorizatie garda de mediu pt fast food?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este necesara autorizatie garda de mediu pt fast food?

Avem deschis un fast food ,iar deasupra la etaj un vecin mai "dusmanos"sa zic asa.La inceput a zis ca il deranjeaza hota seara dupa 21 22 cand ajunge acasa sau orice alt zgomot,pt ca am avut anumite renovari.am zis ok dupa 20 incercam sa o dam mai incet sau sa o mai oprim.Acum ne agaseaza intr una sa inchidem hota si nu ne putem deafasura corect activitatea. Ne am gandit sa facem o sesizare noi la garda de mediu,eventual pt o masurare de db sa vedem cat e de deranjant si eventual sa stim la ce putere o putem folosi.
Intrebarea e : avem oare nevoie si de autorizatie de la ei ?
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
I . Elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 15:34, 27 Martie 2018
Măsurătorile... vi le face o societate autorizată. Garda e mediu constată doar încălcări ale reglementărilor și aplică sancțiuni
Determinarile de gaze si pentru zgomot pot fi efectuate contracost si de Laboratorul (fost Sanepid) din cadrul DJSP. Se emit buletine de determinare in care se precizeaza valoare masurata si se compara cu valoarea maxim admisa.
Am inteles.va multumesc frumos@
Bună ziua,

Activitatea de fast-food este încadrată pe codul CAEN 5610 Restaurante.
Pentru a desfășura această activitate aveți nevoie de Autorizație de Funcționare din partea primăriei, precum și o serie de alte acte/ documente oficiale (Autorizații/ Negații/ etc), cum ar fi Documentul de Înregistrare Sanitară Veterinară, ori eventuala Negație de la ISU și alte documente (lista completă diferă de la o primărie la alta)

În procedura de autorizare în vederea funcționării, majoritatea primăriilor (cel puțin în București) mai solicită acordul vecinilor doar dacă programul de funcționare al agentului economic depășește ora 22.00.

În schimb, acordul vecinilor rămâne obligatoriu în cazul schimbării destinației spațiului, sau pentru lucrările de construire/ montare legală a tubulaturii de evacare, ori pentru amplasarea unei reclame pe peretele blocului!..

Sunt multe aspecte, pe care trebuie să le aveți în vedere.
Având în vedere felul în care v-ați formulat povestea, presupun că au mai rămas destul de multe chestiuni de clarificat!..
Eu vă sfătuiesc să procedați cu tact!

România continuă să scadă în clasamentele internaționale privind ușurința de a derula afaceri! Legislația este stufoasă, neclară și neprietenoasă cu antreprenorii!

Lista demersurilor de autorizare în vederea funcționării, aşa cum le-am parcurs noi, o găsiți aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...

Succes!
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot sa imi desfasor activitatea? iwilldoit iwilldoit Buna seara. Ma intereseaza unde anume (si cum) imi pot desfasura activitatea in Bucuresti ca un Pizza Van (pizzerie mobila incorporata intr-o ... (vezi toată discuția)
Cod caen magazin alimentar/ restaurant Alex Danit Alex Danit As vrea sa infiintez un srl in afara perimetrului unei scolii,dar in apropiere de aceasta.Ca sa evit acea lege cu fast-food-ul langa scoli(srl-ul va ... (vezi toată discuția)
Organizare bucătărie fast food Mateifd Mateifd Buna ziua Ma puteti îndruma va rog unde pot gasi detalii despre cum trebuie structurată bucătăria pentru un fast food?am inteles ca trebuie sa existe ... (vezi toată discuția)