avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc să cumpăr un apartament prin credit ipotecar. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc să cumpăr un apartament prin credit ipotecar. În cazul decesului meu, cine va "moșteni" apartamentul: părinții sau soția?

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un apartmanent, prin credit ipotecar.
Sunt casatorit (nu am copii); parintii mei sunt in viata si nu am alti frati.
In cazul decesului meu, cine va "mosteni" apartamentul: parintii sau sotia?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 23:21, 5 Aprilie 2018
Consider ca nu este necesar sa dau tot contextul si detaliile problemei mele. As aprecia, va rog, incetarea comentariilor (si a glumelor) rautacioase.

Cu tot respectul pentru toti participantii la discutie, as dori finalizarea ei.
Am primit raspunsurile care mi-au fost necesare.

Multumesc celor care au dat un raspuns util intrebarilor mele.

Buna seara . M-am gandit si la varianta aceasta . Ar putea parintii d-voastra sa cumpere locuinta prin credit ipotecar , cu drept de uzul fruct viager al d-voastra. In acest caz apartamentul este al lor si le ramane lor , iar dumneavoastra il folositi si platiti si ratele .
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
kyrakyra_65, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui revine apartamentul in situatia asta simpla? Selena1 Selena1 Buna ziua, Sunt necasatorita si am ceva bani in banca. Prietenul meu a luat prin PRIMA casa un apartament singur proprietar in acte. Vrem sa ne casatorim ... (vezi toată discuția)
Drepturi proprietate imobil obtinut inainte de casatorie ionutmcinjau ionutmcinjau Buna seara. Sunt tanar, am 23 ani, recent am achizitionat un apartament pe numele meu cu surse provenite astfel ( 80% donatie parinti + 20% surse proprii-job). ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)