avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce solutii am?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce solutii am?

Parintii mei vor sa cumpere o casa. Eu mai am un frate. Daca eu o sa locuiesc impreuna cu parintii mei, tatal meu vrea sa fie el proprietarul casei impreuna cu mama.Fratelui meu nu vrea sa ii lase tata nimic. Ce solutie exista ca la intocmirea contractului de vanzare-cumparare sa pot fi sigur ca fratele meu nu va avea nici un drept asupra imobilului dupa moartea parintilor mei?
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 08:21, 27 Octombrie 2009
ca fratele sa nu primeasca nimic actul de vanzare trebuie facut pe numele tau
carmenmur a scris:

ca fratele sa nu primeasca nimic actul de vanzare trebuie facut pe numele tau



Fratele e mostenitor rezervatar, asa incat, daca drepturile ii sunt afectate , se poate adresa instantei de judecata , in vederea desfiintarii actului de vanzare-cumparare.
Ulterior acesta se poate adresa instantei de judecata , in vederea desfiintarii actului de vanzare-cumparare, daca se face pe numele dvs, deoarece fratele e mostenitor rezervatar.
Au dreptate colegii, pe timpul vietii, nu se stie ce se poate intampla, memoriile sunt scurte, oamenii se mai schimba!
De ce va complicati, daca tot aveti banii dvs. pentru a cumpara un imobil???
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)
Situatie uzufruct viager in cazul in care exista 2 mostenitori? mihneaandrei mihneaandrei In cadrul familiei, exista 2 fii in linie de mostenitori in urma unui imobil detinut cu drept de uzufruct viager de catre mama acestora. Contractul de uzufruct ... (vezi toată discuția)