Ce trebuie făcut în cazul în care nu se respecta programul de vizita stabilit de instanță cu privire la minor care a fost încredințat mamei? Programul este de 1 zi pe săptămână de la ora 17 vineri până sambata la 17:00 iar mama a spus că dacă plânge minora în vârstă de 1 an și 9 luni aproape, nu o va încredința ...
Alte aspecte ale situatiei:
- în timpul procesului vizitele nu s-au respectat fiind o săptămână da 2 nu
- mama nu a permis tatălui să vadă copilul și nici copilul tatăl timp de 2 luni jumate după ce a părăsit domiciliul .
- în luna martie a anului în curs părinții fiind divorțați si locuind aproape, mama de fiecare dată când vedea că tatăl se aproprie sa și îmbrățișeze copilul fugea cu aceasta, încercând să nu îi ofere prilejul să îl vadă.
- chiar și bunicii din partea mamei acționând la fel.
- mama a amenințat că va face orice posibil ca copilul sa nu fie în compania tatălui ...
- mama a favorizat tot parcursul divorțului cat și după pronunțarea hotărârii până la terminarea timpului de recurs ...de 30 de zile... că copilul sa nu își vadă tatăl ...intorcandui calea in fata tatălui în timp ce acesta dorea să o salute îmbrățișeze ...
Toate aceste lucruri sunt probe pentru ele, tatăl copilului și-a luat măsuri de precauție...și se pot dovedi. Numai că între timp copilul a căpătat o aptitudine mai temătoare , se rusineaza se ascunde după picioarele mamei, iar aceasta spune că nu îi este bine copilului și că nu va lăsa copilul la tata...
Ce este de făcut în acest caz?
Merg la autoritatea tutelară sau înaintez proces pentru neincredintare? Exista o posibilitate de a trage la răspundere aceasta indiferenta si faptul că favorizează si încurajează orice aptitudine a copilului spre a și respinge tatăl... Desi mă repet copilul este mic la vârsta aceasta 1 an și 9 luni se poate manipula extraordinar de ușor... Mama la toate persoanele o oprește să vorbească cu copilul numai tatălui o ia și fuge când îl vede...
Vă spun că pentru mine nu este un război de a demonstra , sunt zile când trec cu mașina și văd copilul cu bunica din partea mamei afara și nu opresc, pentru că nu sunt genul de persoana stresanta ,,, dar am momentele mele in zile că simt sa opresc masina o iubesc... Este si fetița mea este sufletul meu... Și o vad cum se uită după mine...desi este mica îmi cunoaște mașina.
Mai am doua plângeri penale, depuse una când a părăsit domiciliul...cu tatăl său fiind violenta, și 2 luni jumate după, când am vizitat pentru prima dată copilul mau hărțuit verbal și au sărit la mine să mă bată rupandui.mi geaca când abia că am ieșit din casă... Că vroiau sa îmi facă pe dos probleme ...că m-aș fi dus eu la ei cu cearta înjurături, că sa cada prima plângere la îndoiala de când a părăsit domiciliul... Dar eu am fost supravegheat video audio de fiecare data când am intrat în contact sau am vizitat...și nu am vorbit urat, și nici jignit...pentru că nu îmi stă în caracter, ceea ce ei doreau să mă deformeze... Și m-am dus de am depus plângere penală a doua la politie ...la care ei nu au venit să depună...
Am sa sesizez DGASPC va fi a doua sesizare, acum cu hotarare judecătorească, iar apoi plângere executor judecătoresc și plângere...
Nu am dorit să fie un circ m-am ferit cat am putut , dar că sa nu se fi întâmplat chiar nimic trebuia să îmi părăsesc copilul, ceea ce îi făceam partea cealaltă a jocului pe care deja îl cunosc că îl practică cu mine... Daca era vorba de o persoana responsabilă și cu respect sa nu sfideze legea și acordurile nu există așa ceva... Dar influenta din partea părinților ei pentru pensia alimentară și orgoliul lor nu pentru copil, nu are nici o treabă copilul, copilul este mijloc...cu părere de rău o spun.
Vă dau dreptate ,,așaofi" ne lovim de un sistem care nu interesează pe nimeni sa functioneze cel puțin:
- DGASPC ca sa asiste vizitele sâmbătă nu lucrează desi toate vizitele in marea lor majoritate se dau weekendurile;
- raportul executorului judecătoresc care ajunge la instanta in cazul in care se opune sau respinge vizita ; instanta va îndrepta cazul sa fie asistat de un psiholog care și aceștia lucrează decât vineri până la 14:00
Și îmi dau seama ce drumuri trebuiesc făcute în romania
Nu. Iti spun ca nu ai nici macar o idee despre ce inseamna un asemenea razboi. Copilul tau te va acuza ptr tot ceea ce faci. Autoritatile te vor acuza ptr tot ceea ce faci. Vei avea handicapuri incredibile. Asculta! Fa-ti o noua familie! Nu insista pe primul copil! Nu am cum sa-ti dovedesc acum...dar TREBUIE sa prioritizezi altceva!
@liviu
Sfatul cu prioritizarea a "altceva" e perfect valabil. Nu zice nimeni sa va abandonati copilul si sa uitati de el doar pt ca de cealalta parte aveti un parinte abuziv si dezechilibrat. Se mai intampla. Adica faceti niste demersuri legale, dar iesiti din incrancenare. Ideea e nu sa va "acoperiti" pentru instanta, ci sa puteti la un moment dat sa ii aratati copilului si cealalta parte a monedeI. Copiii din ziua de azi au acces la mult mai multa informatie, la un mediu mult mai deschis. Ati fost acolo, ati incercat, dar nu s-a putut pentru ca asa a vrut mama. Partea amuzanta este ca am intalnit si cazul in care i se reprosa tatalui si ca e prea incrancenat, si ca nu ii mai pasa de copil si pleaca in vacante. Adica oricum o dai nu e bine. Daca puteti iesitit din acest circ si concentrati-ca pe viata dvs.
Intr-o lume ideala, parintele ar trebui sa stea cu cel care accepta si prezenta normala a celuilalt parinte in viata copilului. Si cand unul impiedica, sa fie schimbat domiciliul minorului din ziua doi, urmand ca el sa fie cel cu program de vizita stand pe la usi cu speranta sa-si vada copilul. Sa vada ce "frumos" este.