avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere autoturism instrainat fara act de vanzare/ ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere autoturism instrainat fara act de vanzare/ cumparare

Buna ziua,

As dori sa radiez un autoturism dar problema este ca l-am instrainat fara a face act de vanzare/cumparare unui prieten, urmand sa facem actele mai tarziu. Intre timp prietenul l-a instrainat si el iar eu nu mai dau de actualul posesor si platesc in continuare impozit. Cum se poate sa radiez acest auto sau sa ma degrevez de obligatiile fiscale.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cosmo2017 , utilizator 22:14, 8 Ianuarie 2019
Incercati sa intel;egeti ca dv nu puteti radia vehiculul dupa rolul dv fiscal decat in baza unui document legal care sa probeze tranzmiterea dreptului de proprietate asupra vehiculului in sarcina altei persoane -fizice sau juridice
Nu aveti documentul ,nu puteti radia auto de pe rolul dv fiscal
In acceptiunea dv care ar fi solutia viabila ,atat timp timp cat dv figurati in evidente drept proprietar exclusiv al vehiculului?
Inteleg, si mie nu imi pare viabila ideea de a nu deranja prietenul pasandu-i problema. Puteti ramane proprietar daca radierea legala nu e o solutie.
Ar fi de neinteles varianta in care nu mai detine in fapt vehiculul sa continuie sa achite obligatii fiscale aferente motivat de a nu deranja prietenul
Daca vehiculul a fost succesiv instrainat exista posibilitatea ca proprietarul in timp sa se confrunte cu situatia sa i se comunice amenzi la regimul circulatiei
In speta neexistand documente tranzactionare drept de proprietate vehicul,va fi dificil ca proprietarul sa conteste amenzile in instanta
In functie de primaria de care apartineti, puteti incerca sa dati o declaratie in fata unui notar public care sa descrie exact situatia dvs (ati instrainat auto fara a incheia contract de vanzare in forma scrisa) pe care o depuneti la Primarie si solicitati radierea din rolul fiscal. In practica, este o procedura destul de uzuala.
Va multumesc pentru sugestii !

Alte discuții în legătură

Radiere auto Petrut N Petrut N Buna ziua, As dori sa radiez un autoturism dar problema este ca l-am instrainat fara a face act de vanzare/cumparare unui prieten, urmand sa facem actele ... (vezi toată discuția)
Am vandut in 2015 un autoturism VASILEDORINEL1974 VASILEDORINEL1974 RADIERE AUTO Am vandut in 2015 un autoturism prin contract de vanzare -cumparare . Cumparatorul nu a imatriculat autoturismul pe numele lui , iar mie imi ... (vezi toată discuția)
Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)