avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspunderea administratorului atrasa solidar cu firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspunderea administratorului atrasa solidar cu firma

Sunt un administrator al unui srl cu asociat unic (tot in persoana mea). In urma cu 7 ani Fiscul a executat toate bunurile firmei. Firma nu a mai avut activitate si am depus balantele lunar pana in 2006. In iunie 2007 Fiscul a emis o decizie prin care mi se atragea raspunderea solidar cu firma ptr o suma care a ajuns la 270.000 RON. Nu s-a introdus contestatie in termenul de 15 zile acordat pe decizie. In decembrie 2007 s-a declansat procedura de inchidere a firmei pe legea 85. Fiscul a inceput urmarirea mea ca persoana fizica prin emiterea unui act de executare a conturilor si cererea catre firma unde lucrez ptr retinerea si virarea catre buget a 25% din veniturile mele. Am angajat un avocat si am contestat acest act. Dupa un an am castigat acest proces dar nu am obtinut anularea deciziei de atragere a raspunderii mele ca asociat. In acest moment s-a terminat si inchiderea firmei pe legea 85 cu recomandarea lichidatorului ca nu exista elemente care sa determine atragerea raspunderii administratorului. Asteptam pronuntarea. In urma cu 3 saptamani Fiscul a emis un sechestru asigurator pe apartamentul bun comun cu sotia. Am contestat in termen acest fapt.
Cum pot sa mai atac decizia de atragere a raspunderii mele ca administrator si daca o instanta da o solutie pe legea 85 care nu gaseste elemente care sa atraga raspunderea poate influenta cumva ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:10, 20 Martie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si eu sunt intr-o situatie similara. ma poate cineva ajuta cu cateva sfaturi. pot scapa de rasunderea ca perdoana fizica in solidar cu firma?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU exista o reteta generala.
Daca puteti sa dati mai multe detalii ... uneori se pot gasi si solutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare pentru nedepunere bilant derderian derderian Am primit azi citatii pentru doua societati comerciale, ambele au niste datorii la stat nu mari, de cateva zeci de milioane, pentru dizolvare pentru ... (vezi toată discuția)
Legea 31/90 siempreska siempreska Buna! Exista cumva vreo modificare recenta in ceea ce priveste raspunderea personala a administratorului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Raspunderea solidara conform cod procedura fiscala art 27 - niste intrebari colonelu colonelu Articolul 27 este asta : Art. 27 Răspunderea solidară a) asociaţii din asocierile fără personalitate juridică, inclusiv membrii ... (vezi toată discuția)