avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă SA IL VOTAM PE BRANCUSI !
Discuție deschisă în Discuţia la modă

SA IL VOTAM PE BRANCUSI !

Apelez la comunitatea noastra puternica si numeroasa, cu un mesaj de romanism nedisimulat.Cred ca vom produce cateva mii de voturi utile:thumbup:
Galeriile de arta Saatchi fac un clasament cu cei mai renumiti artisti din sec XX.... BRANCUSI era pe locul 2 la 300 de voturi distanta de Picasso dar a fost depunctat cu 2000 puncte initial pe motiv ca NU era votat din Romania.#-o Trimite link-ul tuturor prietenilor tai. Voteaza si TU.. Sa le aratam ca ne pasa de artistii nostri, sa le aratam ca suntem ROMANI! Iti ia doar 30 secunde (acum e pe locul 18, inca poate fi salvat).

[ link extern ]

Votati Brancusi! din cati artisti sunt acolo...500 la numar, doar Constantin Brancusi este din partea Romaniei...chiar merita sa il votam....e doar un click.

Multumesc!



Buna ideea, insa se pare ca nu functioneaza (cred ca doar din afara tarii)...oricum, avem multi artisti - in diferite domenii care ar trebui apreciati mai mult! =D>
Asa este,punctajul lui Brancusi nu creste cind l-am votat.
Am votat, dar numarul de voturi nu s-a schimbat, intelegand prin asta ca nu a fost acceptat....si nici nu sunt in tara:((.regret
Am incercat sa votez dar nu se poate. Totusi am trimis mesajul tuturor prietenilor din strainatate si i-am indemnat sa faca la fel.

De apreciat initiativa dvs. =D>
Spre parerea mea de rau, cred ca apelul facut n-a avut succes (efecte).
Vreau sa va recompensez dezamagirea cu o scrisoare primita din strainataturi, pentru a mai afla adevaruri ascunse....:O

Subject: FW: Brincusi


Am aflat de la un doctor de aici, care acum este mort (a murit in 1999) si care a locuit lânga Tg. Jiu. Parintii sai au fost directori la scolile din Tg. Jiu: cea de baieti si cea de fete.
Tatal sau, Matei Stoicoiu, a cumparat o casa chiar in Tg. Jiu ca sa fie aproape de scoala. Intr- o vara, când se plimba prin parcul dela Tg. Jiu l-a intâlnit pe Brâncusi in parc. Ei se cunosteau, caci fusesera colegi in clasele primare.
L-a intrebat de ce a venit, iar el a spus ca a venit ca sa cerceteze locul in parc, unde sa amplaseze niste monumente, care au fost comandate in memoria eroilor din primul razboi mondial. Apoi Matei i-a spus ca o sa-i faca cunostiinta cu fiul sau, doctorul de care v-am spus, Traian Stoicoiu.
Astfel ca atunci când Traian l-a cunoscut pe Brâncusi, a ramas impresionat.
Traian era suparat când imi povestea ca comunistii au schimbat adevaratele nume ale operelor lui Brâncusi si anume:
- Nu se chema "Coloana infinitului", ci "Coloana sacrificiului infinit" dat de eroii nostrii. Pe de alta parte, daca numarati modulele din care este alcatuita coloana, veti obtine un numar care reprezinta anul când a fost primul razboi mondial si se termina cu o jumatate din modul, adica reprezinta jumatatea anului respectiv.
- Al doilea monument, asa cum l-a conceput Brâncusi, este o masa inconjurata de 12 scaune. Deci nu "Masa tacerii", ci "Masa apostolilor neamului", iar in mijloc s-ar afla Iisus Christos.
- Al treilea monument, arata ca o poarta, dar nici pe departe nu este poarta. Deci, nu se numeste "Poarta sarutului", caci nu are legatura cu memoria eroilor, ci monumentul "Intregirii neamului", deoarece fiecare stâlp este alcatuit din 4 stâlpi uniti sus cu o grinda. Sarutul mai inseamna si unitate. Deci acestea reprezinta 8 regiuni care trebuiau sa se alipeasca patriei mame, România.
Trebuie sa stie lumea ca Brâncusi a fost un sculptor simbolist. Comunistilor nu le-au placut numele date de Brâncusi, operelor lui.
De atunci a ramas asa, iar romanii parca sunt drogati, nu vor sa schimbe nimic.
Doctorul inainte de a muri, mi-a spus sa transmit in tara aceste lucruri pe care el le stia perfect...

Cu stima, Liviu Popp


Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Referendum - unde se voteaza in strainatate viobubu viobubu ROMANII AFLATI IN VACANTA IN STRAINATATE POT VOTA SI LA CONSULAT SAU DOAR LA AMBASADA? (vezi toată discuția)
Daca maine ar fi alegerile, voi cu cine ati vota?  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN poate creaza Admin-ul un sistem de a face sondaje aici pe site. poate exista si nu stiu eu. [b]voi pe cine ati vrea presedinte?[/b];) (vezi toată discuția)
Sa votam sau nu? Tarzan2012 Tarzan2012 Azi Romania isi angajeaza un presedinte care sa-i conduca si sa-i reprezinte. Angajarea unui presedinte nu consta in participarea candidatului la un examen ... (vezi toată discuția)