avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

Un cetatean care nu se pricepe la legi, s-a pensionat anticipat, i s-au trecut 17 ani in grupa 2 de munca in loc de 25 de ani. Nu a facut contestatie la decizii. Cand a intrat de drept la pensie a primit o noua decizie . Nu a contestat nici aceasta decizie. Dupa cativa ani afla ca nu are toti anii lucrati in gr.2 de munca. Acum, depune la Casa de Pensii o adeverinta pt. o inca perioada lucrata in gr 3 de munca si solicita recalcularea pensiei, cerand sa i se adauge si aceasta perioada, dar si sa i se recalculeze perioada din gr 2 de munca, adica sa i se calculeze 25 de ani in loc de 17 ani si solicita deasemenea sa i se dea din urma diferenta de bani. Primeste decizia dar nu i s-au recalculat anii lucrati in gr. 2. Face contestatie. Cei de la Casa de Pensii spun ca nu-i mai pot da din urma pt. ca nu a facut contestatie la deciziile anterioare. A dat in judecata Casa de Pensii, a castigat la Tribunal dar Casa de Pensii a facut apel, invocand ca nu a facut contestatie la timpul respectiv. Am intrebat si noi avocati dar au pareri diferite. Unii spun ca depunand o noua adeverinta are dreptul sa ceara recalculare si sa i se dea si din urma, altii....nu, sau nu stiu. Ce parere aveti? Imi puteti da si art. din lege ca sa stim ce avem de facut? Va rog mult sa ne ajutati cu niste sfaturi! Pensionarul este de la tzara, are o pensie mica. Noi l-am ajutat cat ne-am priceput, mai departe nu stim ce sa facem. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SIMDS , utilizator 08:33, 17 Iulie 2018
Multumesc frumos, pentru raspuns si pentru promptitudine!
O zi binecuvantata sa aveti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot deschide proces? dorel13 dorel13 daca o persoana a iesit mai de mult timp la pensie si nu i s-a calculat toti anii lucrati in gr. 2 de munca ci doar cativa ani, si, acea persoana nu a facut ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare ghiocelioana ghiocelioana Tatăl meu a fost pensionat pentru muncă depusă si limită de vîrstă prin decizia CJP din 05.11.2010. Prin decizie,nu i-a fost luată în consideratie ... (vezi toată discuția)
Adaugarea sporurilor nevalorificate la data pensionarii si a sporurilor din adeverinte depuse ulterior la casa de pensii Lupu C Lupu C Buna ziua, Tatal meu este pensionar din 1994, pensie pertru limita de varsta (cod pensie V10), stagiu de cotizare 44 ani, 3 luni,17 zile. Anul acesta, in ... (vezi toată discuția)