avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... E legală afișarea simbolurilor religioase în ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

E legală afișarea simbolurilor religioase în cabinetele medicale?

Sunt legale simbolurile religioase(carti, reviste, icoane pe pereti si citate din biblie inramate extrem de vizibile) in cabinetele medicale?
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 18:42, 6 Mai 2018
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, legal vorbind nu e o problema ca acel medic a afisat toate acele mesaje religioase si multe icoane. Dar e ciudat cum au raspuns multi acestei intrebari, cineva l-a si trimis pe om in Iran, de parca daca traiesti in Romania e totul perfect pentru ca nu e ca in Iran. Revenind la medicul respectiv, mi se pare lipsit de profesionalism sa iti decorezi cabinetul medical ostentativ cu mesaje si simboluri religioase. Chiar e posibil ca unii pacienti ai tai sa fie de alta religie sau atei si sa fie incomodati de aceste lucruri. E normal sa iti pui problema daca e legal. Din pacate, tara noastra are sanse sa se apropie mult de situatia din Iran.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Mihaela_aici, utilizator
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
E o problema de etica foarte simpla. Esti in cabinet in calitate de medic si atat. Ai obligatia sa iti servesti pacientii in mod egal, prin urmare nu ai de ce sa iti etalezi convingerile personale.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Mihaela_aici, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
"E o problema de etica foarte simpla. Esti in cabinet in calitate de medic si atat."

Esti in cabinet in calitate de pacient, si-atat. Nu in calitate de critic al decoratiunilor interioare sau a conceptiilor religioase sau filozofice ale medicului. Mai ales ca e cabinetul lui, nu al tau. Problema e intr-adevar, foarte simpla, daca esti cat de cat sanatos la cap.

"Ai obligatia sa iti servesti pacientii in mod egal, prin urmare nu ai de ce sa iti etalezi convingerile personale. "

"Prin urmare" ar trebui sa semnaleze o consecinta logica. Ori in fraza dvs., aceasta consecinta nu exista. Daca iti etalezi convingerile personale, nu poti sa servesti pacientii in mod egal? Aveti vreo dovada ca nu si-a servit pacientii in mod egal?

3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Ok, legal vorbind nu e o problema ca acel medic a afisat toate acele mesaje religioase si multe icoane."

Ati fost in cabinetul respectiv? Sau doar va imaginati "toate acele mesaje religioase" si "multe icoane"?

"de parca daca traiesti in Romania e totul perfect pentru ca nu e ca in Iran"

Alta era ideea, si era foarte simpla, ma mir ca n-ati inteles-o.

"mi se pare lipsit de profesionalism sa iti decorezi cabinetul medical ostentativ cu mesaje si simboluri religioase. "

E parerea dvs. pe care sunteti libera sa vi-o exercitati in cabinetul sau casa dvs. De ce credeti ca parerea dvs trebuie sa fie impusa si altora? Trebuie ca peretii unui cabinet sa satisfaca preferintele oricui? Pe unii ii deranjeaza peretii albi.

"Chiar e posibil ca unii pacienti ai tai sa fie de alta religie sau atei si sa fie incomodati de aceste lucruri."

Sunt liberi sa-si aleaga alt cabinet. Se numeste CAPITALISM si LIBERTATE DE EXPRESIE. Daca ateii fac spume la gura la vederea simbolurilor religioase, sunt sigur ca medicul le va acorda primul ajutor.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta e ca si tarasenia cu icoanele din scoli in Romania sau crucifixele in scoli in Italia (s-a ajuns la CEDO).

Sfatul meu e sa nu va legati la cap daca nu va doare: daca nu sunteti acel medic, nu-l dati in judecata, iar daca sunteti medic, nu provocati inutil pacientii, ca va pot da in judecata si chiar daca ati castiga procesul, timp de ani de zile va manaca nervi, timp si bani.

Alte discuții în legătură

Icoanele in scoala ioanna8634 ioanna8634 imi cer scuze ca nu am ales categoria potrivita..nu am gasit ceva legat de culte. as dori sa stiu daca in momentul actual icoanele sunt interzise in ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi... stat laic Vlad-Fr Vlad-Fr Sunt foarte curios sa vad opiniile romanilor despre acest subiect. Astazi, statul Roman si Biserica nu sunt separate, sau nu destul. A fi stat laic nu inseamna ... (vezi toată discuția)
Juramantul profesional!!!! star_chaser star_chaser Matei 5, 33-37: 33. Ati auzit ce s-a zis celor de demult: "Sa nu juri stramb, ci sa tii inaintea Domnului juramintele tale". 34. Eu însa va spun voua: Sa ... (vezi toată discuția)