Buna ziua,
Problema pe care vreau sa v-o supun atentiei este data de vanzarea unui teren. Acest teren la momentul semnarii precontractului avea ca proprietari 2 persoane, din care una o imputerniceste pe cealalta sa vanda si partea ei. In perioada dintre semnarea precontractului si cea a contractului de vanzare cumparare, proprietarul care a imputernicit decedeaza, si lasa prin testament averea unei alte persoane. Imputernicitul chiar daca stie de deces continua sa semneze contractul si in numele decedatului fara a deschide o taxa de succesiune. Este legal ca persoana mostenitoare sa recupereze o cota parte din contract si care sunt pasii care ar trebui urmati.
Imi cer scuze daca relatarea celor intamplate nu a fost destul de concisa.
Multumesc !
Ai dreptate. Mai mult de atat, altii spun inclusiv ca intentia de continuare dupa deces poate rezulta implicit din faptul ca mandatul este in interes comun. Mi se pare cam mult totusi...
Da, si eu as fi zis ca e imperativ daca nu scria in codul de procedura civila "Mandatul nu inceteaza prin moartea celui care l-a dat si nici daca acesta a devenit incapabil. Mandatul dainuieste pana la retragerea lui de catre mostenitori sau de catre reprezentantul legal al incapabilului. "