avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciunea nu e fapta penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciunea nu e fapta penala?

intentionez sa contest in parte o rezolutie, dar vreau sa-mi lamuresc urmatorul punct : "Neinceperea urmaririi penale fata de ...cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, fapta prev. si ped. de art. 215 alin. 1 C.p., intrucat fapta nu este prevazuta de legea penala". Inselaciunea nu e fapta penala????????????
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 13:48, 28 Octombrie 2009
Cred ca e cazul sa intru mai in detaliu: societatea X, este constituita in scopul evaziunii fiscale, din 2006 si pana in prezent nu a depus nicio declaratie fiscala, niciun bilant, desi este in activitate. Individul Y, face un contract de colaborare cu aceasta societate, lucrand pe ea vreo 2 luni in sezonul estival - in mod evident nu declara niciun venit- deci evaziune fiscala (vorbim de vreo 400 milioane lei vechi/luna).Cand tu te duci deliberat si premeditat sa activezi pe o societate in scopul evaziunii fiscale, este infractiune. De asemenea, inseli si tertii cu care vii in contact. In cazul meu, am fost salariata a acestei societatii si i-am facut plangere penala individului Y deoarece consider ca atunci cand premeditat ma angajezi intr-o societate cu un asemenea istoric si in care tu intrii cu unicul scop de a face o infractiune, ma faci complice la porcariile tale- mi-ai pus in mana documente, autorizatii ale societatii pe care eu de buna credinta le-am pus la dispozitia autoritatilor venite in control, am semnat procese verbale la amenzi, etc. Salariatii ii dadea afara la sfarsitul lunii exact in ziua salariului. Si la mine cand s-a terminat sezonul estival a ramas o restanta salariala iar individul a impiedicat controlul ITM decarand ca "nu are cunostiinta de existenta societatii X si nu a lucrat niciodata pe ea".. Nu e vorba de restanta salariala, l-am actionat pe civil pentru ea; iar in plangerea penala au ramas in picioare falsul in declaratii si falsul intelectual- procurorul a trimis inapoi la politie cauza pt. continuarea cercetarii. De aceea contest rezolutia doar in parte.Sa o las balta cu inselaciunea si sa ma multumesc doar cu celelalte doua infractiuni? Ce face individul asta nu e inselaciune? Nu e vorba de bani, nu am nicio pretentie financiara de la el pe penal, dar nu vreau sa renunt pentru ca a inceput cu amenintarile si nu vreau sa creada ca mi-e frica de el.

Aveti posibilitatile legale de a formula plangere impotriva rezolutiei procurorului, astfel cum v-au spus anterior si colegii.Este dreptul dvs. legal, iar modul in care intelegeti sa "uzati"/"sau nu" de acest drept, va apartine...
Doream doar sa stiu daca speta in cauza se incadreaza la inselaciune sau procurorul a avut dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de denuntare calomnioasa LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Daca prin rezolutia procurorului s-a dispus neinceperea urmaririi penale, in temeiul art. 228 alin.6 C. proc. pen raportat la art.10 alin. 1 lit.d ... (vezi toată discuția)
Este mai bine sa imi retrag plangerea penala depusa la judecatorie? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Am primit Neinceperea Urmaririi Penale si de la Politie si de la Prim Procuror, pe motiv ca am depus cu 2 luni intarziere plangerea penala, martorii ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ionutz2011cent ionutz2011cent am primit din partea unei judecatoriei dintr-un oras , o decizie , ca sunt cercetat pentru comiterea unei infractiuni de inselaciune in cazul unui schimb de ... (vezi toată discuția)