intentionez sa contest in parte o rezolutie, dar vreau sa-mi lamuresc urmatorul punct : "Neinceperea urmaririi penale fata de ...cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, fapta prev. si ped. de art. 215 alin. 1 C.p., intrucat fapta nu este prevazuta de legea penala". Inselaciunea nu e fapta penala????????????
Cred ca e cazul sa intru mai in detaliu: societatea X, este constituita in scopul evaziunii fiscale, din 2006 si pana in prezent nu a depus nicio declaratie fiscala, niciun bilant, desi este in activitate. Individul Y, face un contract de colaborare cu aceasta societate, lucrand pe ea vreo 2 luni in sezonul estival - in mod evident nu declara niciun venit- deci evaziune fiscala (vorbim de vreo 400 milioane lei vechi/luna).Cand tu te duci deliberat si premeditat sa activezi pe o societate in scopul evaziunii fiscale, este infractiune. De asemenea, inseli si tertii cu care vii in contact. In cazul meu, am fost salariata a acestei societatii si i-am facut plangere penala individului Y deoarece consider ca atunci cand premeditat ma angajezi intr-o societate cu un asemenea istoric si in care tu intrii cu unicul scop de a face o infractiune, ma faci complice la porcariile tale- mi-ai pus in mana documente, autorizatii ale societatii pe care eu de buna credinta le-am pus la dispozitia autoritatilor venite in control, am semnat procese verbale la amenzi, etc. Salariatii ii dadea afara la sfarsitul lunii exact in ziua salariului. Si la mine cand s-a terminat sezonul estival a ramas o restanta salariala iar individul a impiedicat controlul ITM decarand ca "nu are cunostiinta de existenta societatii X si nu a lucrat niciodata pe ea".. Nu e vorba de restanta salariala, l-am actionat pe civil pentru ea; iar in plangerea penala au ramas in picioare falsul in declaratii si falsul intelectual- procurorul a trimis inapoi la politie cauza pt. continuarea cercetarii. De aceea contest rezolutia doar in parte.Sa o las balta cu inselaciunea si sa ma multumesc doar cu celelalte doua infractiuni? Ce face individul asta nu e inselaciune? Nu e vorba de bani, nu am nicio pretentie financiara de la el pe penal, dar nu vreau sa renunt pentru ca a inceput cu amenintarile si nu vreau sa creada ca mi-e frica de el.
Aveti posibilitatile legale de a formula plangere impotriva rezolutiei procurorului, astfel cum v-au spus anterior si colegii.Este dreptul dvs. legal, iar modul in care intelegeti sa "uzati"/"sau nu" de acest drept, va apartine...
Inselaciune
ionutz2011cent
am primit din partea unei judecatoriei dintr-un oras , o decizie , ca sunt cercetat pentru comiterea unei infractiuni de inselaciune in cazul unui schimb de ... (vezi toată discuția)