avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna restant

Buna ziua! Imi puteti spune ,va rog,daca imi mai pot lua zilele de concediu de odihna restante din anul 2016 daca in perioada ian-martie 2016 am fost in co medical iar apoi pana i octombrie in concediu de maternitate dupa care am intrat in concediu de crestere copil pana la 1 iunie2018.Mentionez ca sunt cadru didactic titular iar in anul scolar 2015-2016am beneficiat de doar 10 zile concediu.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , utilizator 15:40, 16 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum am mai spus, pentru CO restant din 2016, angajatorul are obligatia sa vi-l acorde pana la 01.07.2018.

Codul Muncii
art.146
...
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
....
Multumesc pentru raspuns!
V am intrebat de baza legala deoarece mi s a spus ca nu mi se pot da toate zilele de concediu restante(45 )ci doar o parte ,urmand ca restul sa fie acordate in vacantele anului sc viitor,ceea ce nu doresc , acest lucru suprapunandu se cu zilele de concediu aferente anului scolar viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu restante invatamant katushka katushka Se dau urmatoarele date: - 4 iunie - 9 Oct 2016 - concediu maternitate - 10 Oct 2016 - 7 mai 2018 - CCC pana la 2 ani Care este baza legala pentru a ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Lavyis Lavyis -Buna ziua! Lucrez in invatamant si va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia in anul 2018 de zilele de concediu restante ale anului 2016.Practic, ar fi vorba ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu crestere copil pana la 2 ani Eupet Eupet Bună ziua, M-am prezentat la serviciu începînd cu data de 01.10.2015 după concediu pentru creştere copil până la 2 ani În mod normal am dreptul la ... (vezi toată discuția)