avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna seara. Accident de munca sau nu?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna seara. Accident de munca sau nu?

Tatal meu, sofer pe tir, a decedat in Italia acum 2 saptamani. Era in drum spre garaj, seara la ora 9 a oprit masina sa isi faca pauza de 9 ore, si noaptea la ora 2 a facut infarct. Este considerat accident de munca sau nu? In octombrie i s-a facut rau, acuzand ameteli puternice, patronul l-a dus la un spital privat, dar au spus ca este apt de munca, doar ca are tensiunea mare 220 cu 200. Nu i-au dat niciun tratament de acolo (el lua tratament de tensiune din romania, italienii spunand ca e bun tratamentul), i-au facut investigatii neurologice si cardiace si in afara de tensiune nu au spus ca ar avea si altceva. Tatal meu a insistat sa il scoata la pensie pe caz de boala dar au spus ca e apt de lucru. In 14 aprilie a murit, dar au disparut si analizele de la spitalul privat, banuiesc ca le-a luat patronul. Poate fi tras la raspundere patronul? Si care sunt procedurile de urmat? Va multumesc!
Va multumesc pt tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cand ma intorceam de la munca in italia iordanteodor iordanteodor vreau sa stiu daca intrepinderea la care muncesc are vreo obligatie sami plateasca despagubiri si daunefizice (vezi toată discuția)
Asigurare medicală în slovacia Teo.D Teo.D Buna!sunt sofer de camion cu contract de munca in Slovacia cu sediul in Italia,acum 3 luni am suferit un accident de muncă in Germania ,la o descarcare a ... (vezi toată discuția)
Atac vascular cerebral in strainatate la sofer de tir vitasea77md vitasea77md Buna. Socrul meu este angajat la o firma romaneasca de transport. Este sofer pe comunitate. Intr-o parcare in Italia in timpul incarcarii sau odihnei (nu ... (vezi toată discuția)