avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele refuză să vindem casa părintească ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele refuză să vindem casa părintească moștenită, deși are datorii mari pe care altfel nu poate să le plătească. Cum aș putea să procedez ca să nu rămânem pe drumuri?

Fratele refuza vanzarea casei dupa moartea parintilor avand si succesiunea facuta dupa ei. Precizez ca are si datorii un credit bancar care este predat acum catre o firma de recuperari,suma este de aprox 15000euro si provident inca 3000 euro avand si probleme psihice precum schizofrenie si bipolaritate nu prea stie ce face.
Initial ne intelesesem sa o treaca pe numele meu sa nu mai fie probleme eu neavand datorii ii luam o garsoniera si luam si eu jumatate dar nu ma pot intelege cu el de nici un fel,total exclus!
Lucreaza in IT si are probleme psihice severe si o sa il dea curand si afara de la locul de munca,deja de luna asta l-au trecut cu jumatate de norma.
Cum as putea sa procedez sa nu ramanem pe drumuri ???
Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: John111 , utilizator 16:55, 7 Mai 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca datoria este deja pusa in executare nu mai exista raspunsuri alb/negru la cum sa nu mai existe poprire, v-ar trebui consultanta de specialitate pe hotararile pe care le aveti.
Optiunea de iesire din indiviziune / vanzare integrala acum ar trebui examinata in aceeasi perspectiva, partea care ii revine fratelui devine bun propriu si s-ar putea executa silit. Donatia este o idee la fel de nefericita.
Ca vrea sau nu, creditorii o sa scoata partea lui la vanzare. Atunci aveti ocazia sa o cumparati, Dar parca sunt legi care interzic rudelor sa cumpere sau sa participe prin interpusi la licitatie. Cea mai simpla solutie e sa ii cumparati partea lui, dar daca nu vrea se ajunge la proces si dureaza ani si pana atunci creditorii il executa.
Dati in judecata firma de recuperatori!Sunt niste jnapani care sunt ILEGALI !Banca sigur si-a recuperat banii sau are clauze ABUZIVE in contract de aceea a vandut creditul jnapanilor!Cautati cabinetul de avocatura Cuculis si va vor da mai multe lamuriri referitor la jnapani(firma de recuperatori).Nu va mai certati cu fratele d-stra,el are dreptate sa NU vanda casa!Bancile si firmele de recuperatori fac ce vor in tara asta din cauza ca noi suntem naivi!Firma de recuperatori NU va v-a scoate din casa!!!
Chiar nu mai stiu ce e de facut,cred ca primul pas o sa incercam sa ii dam in judecata pe kruk si dupa sa il dau in judecata pe frate,ca el nu vrea sa o vanda si deja a intrat casa in paragina de 2 ani nu sta nimeni.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
John111, utilizator
Da in judecata hotii de la kruk!!!Sunt ILEGALI in Ro!Vei castiga 100%!Fratele tau a semnat ceva cu ei???Dupa ce vei scapa de datorii vei putea sa repari casa!Nu te lasa fratele sa o repari?Nu cred!!!Nu inteleg unde stati voi daca in casa NU sta nimen???
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Drujescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire, datorie viosandu viosandu Buna ziua, Va rog daca se poate sa-mi dati mai multe detalii sau sfaturi cu privire la cazul ce pe scurt am sa vi-l prezint: Doi frati frate-sora (viitoarea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ema69nyc ema69nyc As vrea sa stiu daca tata poate sa vanda apartamentul fara acordul meu. Mentionez ca mama este decedata si fratele la fel ....nu s.a dezbatut mostenirea ... (vezi toată discuția)
Co-imprumutat fara voie! ionut979 ionut979 buna ziua. va prezint urmatorul caz: in 2008 fratele meu a contractat de la o banca un credit de nevoi personale in valoare de 15.400 ron, credit la care a ... (vezi toată discuția)