Este vorba de un contabil care deține parola de Revisal a firmei. Pe data de 5 aprilie trimite pe email demisia invocând art.81(8),respectiv culpa angajatorului care a întârziat cu doua zile plata salariului.La data respectivă firma nu dispunea de fonduri,același contabil refuzând să trimită facturi de recuperarea unor bani furnizorilor.In aceeași zi,5aprilie,contabilul își înregistrează la Revisal încetarea propriului său contract de munca.In felul acesta,angajatorul este prejudiciat prin neexecutarea preavizului,imposibilitatea de a i se returna parola Revisal precum și baza de date de la Revisal,imposibilitatea de a primi documentele rămase la contabil,imposibilitatea primirii bazei electronice de date a firmei, imposibilitatea de recuperarea ștampilelor,etc.Va rugam sa ne menționați cadrul legal care permite unui angajat să-și rezilieze propriul său contract de munca.
Eu n-am inteles asa. In data de 5 aprilie nu se platise salariul, la 2 zile de la termenul contractual. Initiatorul nu scrie ca salariul a fost platit inainte de depunerea demisiei, asa cum nici nu scrie c-ar mai fi fost platit. Deci angajatul neplatit la termen n-a mai asteptat plata si si-a depus demisia fara preaviz. Ca a trecut o zi, doua sau noua, nu conteaza, cand a depus demisia era neplatit. Cat trebuia sa astepte? Acum ca nu mai vrea sa-si faca lichidarea e o alta poveste, dar se pare ca sunt niste polite de platit si a gasit cum.
Demisia
ioanaep
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie. Vreau sa-mi dau demisia dar angajatorul nu vrea inca sa-mi desfaca contractul de munca. Motivul pentru care am cerut ... (vezi toată discuția)