avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonurile de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonurile de masa

bonurile de masa valoarea lor poate fii oprita din salariu
?
va rog indrumati-ma unde mai pot sa merg in afara de resurse umane totusi e munca mea
scz nu ma prea pricep
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
bogdan curtean, utilizator
Va puteti adresa ITM-ului cu o sesizare.
:offtopic:Va rog sa nu mai postati mesaje consecutive. Folositi metoda de editare. Multumesc.
daca doriti sa luati atitudine, singurele solutii sunt cele enumerate mai sus (adresa catre departamentul de resurse umane sau sesizare scrisa la ITM).
daca va este teama de consecinte , suportati in continuare situatia actuala ...
Inteleg ca dvs. vi se opreste lunar valoarea tichetelor de masa din salariul realizat, nu s-a intamplat odata si ca in aceeasi situatie sunteti toti angajatii?
Atunci ceea ce se intampla este un abuz si nu va ramane decat sa sesizati institutiile in masura sa ia anumite masuri cu privire la angajator ( in prima faza ITM). In ceea ce priveste consecintele, daca toti angajatii sunt in aceeasi situatie ar trebui suportate de catre toti iar daca tuturor va este teama de ele........... nimeni (nicio institutie) nu poate face ceva fara sa fie sesizat.
Aveti la indemana legea - Codul muncii, Lege nr. 142/1998 - privind acordarea tichetelor de masa CCM - cu care sa demonstrati ca va sunt incalcate drepturile.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
titiana, utilizator
Vi s-a raspuns competent sa va adresati ITM, iar ulterior, daca nu vi se rezolva nici asa problemele, folosind probele necesare, din care o parte vi s-au enumerat mai inainte (cererea catre compartimentele firmei, raspunsul la aceasta, sesizarea catre ITM, raspunsul la aceasta, CIM, CCM daca exista s.a.), va puteti adresa instantelor de judecata competente.

Alte discuții în legătură

Retineri din salariu awio awio In contractul de munca semnat si inregistrat la ITM este precizat un salariu negociat care ar trebui sa il primesc lunar.Daca la aproximativ un an mai tarziu ... (vezi toată discuția)
Bonurile de masa se scad din salariu? tudorstefan01 tudorstefan01 as dori sa aflu daca e legal ca bonurile de masa sa se scada din salariu (vezi toată discuția)
Tichete de masa retinute ptr abateri disciplinare user43 user43 Buna ziua, Compania la care lucrez a introdus o procedura [b]de sanctionare ptr abateri disciplinare prin retinerea tichetelor de masa.[/b] S-a intocmit ... (vezi toată discuția)