avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonurile de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonurile de masa

bonurile de masa valoarea lor poate fii oprita din salariu
?
VA MULTUMESC dar vreau sfaturi de la persoane autorizate cum de altfel sunteti si dvs




Interventie moderator:
:rtfm:
bogdan curtean:
1. Toate raspunsurile care vi s-au dat prevad posibilitatile legale pe care le aveti.
2. Daca prin persoane autorizate intelegeti acele persoane care sa va raspunda asa cum doriti dvs., atunci ati gresit forumul.
3. Toti cei care v-au raspuns sunt autorizati, prin competenta si experienta lor in domeniu si au avut dorinta sincera de a va ajuta sa va rezolvati problema.
4. Conditia pusa de dvs. ca noi sa va dam o solutie dar nu aceea de a merge le Resurse umane si a intreba denota nepriceperea dvs. si nu a noastra.
5. Vi s-a raspuns care sunt posibilitatile legale de a rezolva problema: pe cale amiabila, cu angajatorul, sau in instanta de judecata.
6. Noi nu putem obliga angajatorul dvs. sa respecte legea.
7. Dvs. decideti ce cale urmati, in functie de raspunsurile noastre.
va multumesc d tudor valeriu m-am referit la aceei utilizatori care banuiesc ca nu au nici o pregatire in domeniu asa ca dvs sau ca avocat sau consilier am inteles si am sunat la ITM unde mi s-a spus sa fac sesizare scrisa oricum imi cer scz daca s-a inteles gresit nu vreau sfaturi de la UTILIZATORI
O problema despre tichetele de masa.
Am primit pentru 3,4,5, zile libere platite lunar timp de peste 2 ani tichete de masa, iar acum s-au trezit cei din conducere sa-mi spuna ca nu aveam dreptul la ele, adevarul este ca nu le-am cerut si nici nu am stiut ca nu aveam dreptul. Si-au dat seama ca nu aveam dreptul abia prin primavara cand am surprins la un supermarket pe sefa de personal facand cumparaturi personale cu tichetele colegilor concediati si am sesizat conducerea, bineinteles ca si politia. Problema este ca imi retrag toate tichetele care , spun ei ca, mi le-au dat in plus.
Au dreptul sa faca asa ceva, sa-mi ia tichetele din urma cu 2 ani?
Tineti cont ca sefa de personal lucreaza, bine mersi, in continuare ca si cum nu s-a intamplat nimic. Oare traim in Romania...?
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
bv96rrr, utilizator
sotul meu a lucrat la o firma de paza BGS pe 2 aprilie 2009 a inceput activitatea la ei pe 05ianuarie 2010 si-a dat demisia pt ca a gasit un job mai bine platit dar firma BGS nu i-a platit orele integral efectuate pe luna decembrie motivand ca a fost penalizat ca nu a anuntat ca nu mai vine sotul meu anuntind pe seful de zona care a recunoscut ca a uitat si inca o problema cand s-a angajat la BGS a luat banii in luna mai spunandu-i sefii ca pt luna aprilie nu ii da banii decat cand v-a pleca de la ei va rog ajutati-ma sa stiu si eu ceavem de facut fac o precizare in fiecare luna i s-a oprit din salariu valoarea bonurilor de masa
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
prepelita mariana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri din salariu awio awio In contractul de munca semnat si inregistrat la ITM este precizat un salariu negociat care ar trebui sa il primesc lunar.Daca la aproximativ un an mai tarziu ... (vezi toată discuția)
Bonurile de masa se scad din salariu? tudorstefan01 tudorstefan01 as dori sa aflu daca e legal ca bonurile de masa sa se scada din salariu (vezi toată discuția)
Tichete de masa retinute ptr abateri disciplinare user43 user43 Buna ziua, Compania la care lucrez a introdus o procedura [b]de sanctionare ptr abateri disciplinare prin retinerea tichetelor de masa.[/b] S-a intocmit ... (vezi toată discuția)