Buna ziua! Am ridicat o casa cu fostul sot in curtea parintilor lui. Parintii lui nu ne a trecut casa pe numele nostru. Intrebarea mea este : ne avand acte la aceasta casa , am dreptul la partaj? Multumesc !
Nu aveți șanse să partajați imobilul edificat, însă aveți un drept de creanță asupra îmbunătățirilor făcute și puteți partaja bunurile mobile dobândite în timpul căsătoriei.
Mai multe detalii factuale ar conduce la formarea unei opinii juride mai pertinente.
Da, dar prin martori nu pot dovedii ca acea casa este ridicata in timpul casatoriei si ca banii proventi sunt din agricultura in mare parte? Fostii socrii nu au contribuit cu nimic la aceasta casă.
Dreptul de proprietate este înscris în cartea funciară? Cum au dobândit dreptul de proprietate asupra construcției?
Nu se poate proba cu martori împotriva conținutului unui înscris.
Luați legătura în privat cu un avocat pt o consultație pt că situația este complexă și reclamă o analiză amănunțită, precum și o serie de precizări și distincții.
Daca tot nu pot impartii casa care am construit o ne avand acte , cum pot impartii toate imbunatatirile aduse in interior. Incepand de la tencuiala pana la finisarea ei in interior cat si exterior. Nu am decat cateva bonuri de casa de la cumpararea materialelor. Nu am acte nici pe cumpararea tot ce este in interior. Pot face ceva in aceasta privinta? Multumesc !