avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate dezmoșteni unicul fiu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate dezmoșteni unicul fiu?

Cum pot dezmoșteni unicul fiu adult, alcoolic( orfan de mamă de la 4 ani), crescut și întreținut de mine și actuala sotie ( căsătorit la vârsta de 4 ani a copilului, acum are 47) pe care a început să o lovească, beneficiar de ajutor social pentru diagnosticul de schizofrenie? Singurul bun moștenit ar fi apartamentul in care locuim toți dintotdeauna și cumpărat cu fosta sotie. Pot ceda prin testament soției, fiului vitreg pe care îl consider fiul meu de drept? Motivul este violența, e in analele poliției și a spitalului 9 de 10-15 ani, dar nu am depus plângere de teamă.
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 23:06, 17 Mai 2018
Mulțumesc doamnă Cornelia Dayes, mi-ați fost de mare ajutor.
Nu este raspunsul la care sperati, am inteles asta. Solutiile la care pot sa ma gandesc ar fi:
-sa adoptati copilul vitreg, daca l-ati crescut in timpul minoritatii. La decesul dvs cei doi copii vor avea drepturi egale la mostenirea bunurilor dvs. Masa succesorala de impartit va fi cota de 5/8;
-sa vindeti cota pe care o detineti copilului vitreg. Ar trebui facuta succesiunea dupa prima sotie mai inatai, confirmand ceea ce copilul firesc deja stie, anume ca detine drepturi de proprietate in nume propriu;
-succesiunea dupa prima sotie urmata de iesire din indiviziune prin plata unei sulte catre copilul firesc. Probabil in instanta daca nu se poate conveni de comun acord pretul apartamentului fata de care sa se stabileasca sumele cuvenite fiecaruia si modul de plata.
Sau vanzarea cu buna intelegere a apartamentului si impartirea pretului in cotele cuvenite fiecaruia.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
CaraD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil vitreg romanasul romanasul Salutare, Am ceva nelamuriri ref. la o mostenire unei case. [b]Tatal meu vitreg [/b] are un copil din prima casatorie de care s-a despartit cand avea doar ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ValyC ValyC Mama mea a fostrebuit recăsătorit timp de 15 ani cu al doilea sot acesta fiind văduv și avea un copil înfiat din prima căsătorie. După decesul mamei ... (vezi toată discuția)
Impartirea averii dupa deces galaoan galaoan acum 34 ani unchiul meu, care avea un copil a ramas vaduv si apoi s-a recasatorit. Casa in care au locuit unchiul meu si actuala sotie a fost construita cu ... (vezi toată discuția)