avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PROGRAM VIZITA COPIL MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PROGRAM VIZITA COPIL MINOR

Buna ziua,
Am un copil de 8 ani jumatate.Acum 8 ani fostul meu sot a fost inchis in strainatate pentru furt . Ulterior dupa 2 ani am divortat si obtinand custodia exclusiv de catre mine. Acum a iesit din puscarie si doreste sa il vada dupa cum vrea el, chiar vrea sa il las pe perioada vacantei la el ceea ce eu nu o sa accept. Se duce la scoala neanuntat. Copilul nu isi doreste desi eu mereu i-am povestit si uneori au mai vb la telefon cu tatal lui. Am fost cu copilul la el acasa sa il vada . Mentionez ca momentan nu are un job,(nu a avut niciodata)nu are domiciliu propriu(sta la parinti) si nici nu a platit pensie alimentara vreodata desi a fost obligat la plata. Daca se duce si ma da in judecata judecatorul o sa ii dea drept de vizita?
Si daca da cat?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:23, 18 Mai 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Justitia romaneasca care adesea, la nivel de parchete mai ales, nu-si respecta cetatenii, nici prin cap nu-i trece sa-si respecte tocmai copiii. Acestia, nu apreciaza ca parea unui copil ar fi de luat in seama.
Intr-o viziune "moderna si evoluata" in Romania opinia e ca un copil e obiectul drepturilor parintesti, copilul fiind un balot!
Deci, omul va primi drept de vizita, caci noi suntem o societate care acorda drepturi, inainte de a verifica ca cetatenii isi indeplineasc obligatiile.
Cat program va primi? Cum cat? Refrenul bine cunoscut: primul si al treilea week end.
Daca nu vrea copilul, vina e doar a dvs. N-ati sprijint relatia si atunci, ca tot n-are omul slujba, vi se vor aplica niste amenzi si asa ajunge omul sa aiba si el un venit. Iata cum se rezova totul!
Daca insita copilul in refuz, va insista si taticul in penalitati si pe langa venit poate isi va achitiona pe banii dvs si o garsoniera.
Apararea dvs? Dzeu sau fuga din tara.
Ce puteti face?
Sa va rugati la Dzeu, sa platiti inutil un avocat, sa plecati din tara, (varianta premium) si sa puneti in executare silita obligatia la pensie. Daca o puneti in executare silita, beneficul dvs va fi, pe langa banii pierduti ca pensie si niste bani pierduti cu onorariul executorului.
Pensie nu veti vedea in continuare, caci singura ati spus ca omul sta la parinti si cu certitudine n-are nici bunuri pe numele lui si desigur nici venituri, ca un parinte responsabil ce e.
Un rai e tarisoara noastra pentru crescut copii.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
proastasatului, utilizator
Buna ziua,
Chiar daca a executat o pedeapsa privativa de libertate asta nu inseamna ca nu-si iubeste copilul.
Va sfatuiesc sa nu mai ajungeti la instanta si sa faceti de asa natura incat tatal si copilul sa se inteleaga.
Este TATAL SAU indiferent ca este bun sau rau.
Nimeni nu va obliga pe dumneavoastra sa il iubiti sau sa-l respectati dar copilul este copil si are nevoie de un TATA!
Daca se va adresa instantei va primi drept de vizita indiferent de relatiile dintre dumneavoastra si el.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
E trist dnule av, ca dvs, in calitate de aparator al oricaruia dintre noi, sustineti aceste nedreptati aparate de lege.
Nu a scris utilizatorul ca ar fi vorba despre sentimentele sale pentru tatal copilului.
Nu a scris utilizatorul nici ca tatal nu-si iubeste copilul.
Sigur, ca personal, eu, nu utilizatoarea, ma intreb ce comod e sa iubesti cu gura!
A-ti iubi copilul dnule av, daca aveti, inseamna a te culca si a te scula cu grija lui, nicidecum nu inseamna a nu-ti pasa daca are sau nu ce manca sau ce exemplu reprezinti tu, ca parinte, in cresterea si educarea lui.
In America, dar probabil ca acolo justitia nu e la fel de avansata ca la noi, neplata pensiei duce la inchisoare, nu cu sau fara asa-zisa rea-credinta ci pur si simplu inchisoare, si suspendarea oricarui drept parintesc.
De ce? Pentru ca sunt justitii care au auzit de faptul ca nu exista drepturi fara obligatii.
Oare pe parcursul programului de vizitare, un ins care nu face si nici n-a facut venituri, din ce si-o hrani copilul, ca vad ca-i sta capul la vacante in loc sa se gandeasca sa si gaseasca un loc de munca!
Mai usor cu drepturile, as zice, si mai rapid cu indeplinirea obligatiilor.
Copiii nu cresc cu iubiri declarative, ci cu grija, hrana, ghete, caiete etc. Acestea sunt expresiile iubirii parintesti, nu procesele si plangerile.
Mai uitati-va macar la tv. sunt parinti care-si trimit copiii la cersit, ii rup cu bataia, ii violeaza, ii ofera spre a fi violati, ii vand, ii ucid si dintre acesti asa-zisi parinti unii se numesc mame si altii se numesc tati.
Asta inseamna ca denumirea (titulatura de parinte) si adn-ul nu sunt garantii ale unor drepturi, cu atat mai putin nu sunt garantii ale unor copilarii normale, ce sa mai zic fericite. Ca tot ne-ar preocupa interesul superior al copilului vezi Doamne. Sa manance si sa imbrace din munca ambilor parinti nu o fi in interesul lui? Si daca tu, ca titular al denumirii de parinte, ai o durere in incaltaminte in raport de interesul superiror al copilului, la ce ar trebui sa primesti program de vizitare al celui mic? Ca sa faca copilul foamea pe la parintele fara griji sau de ce?
In rest, de teorii de 2 bani, plin targul.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
proastasatului, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Putin probabil sa va dea in judecata dat fiind faptul ca nu are nici un venit.
In plus de ce sa va dea in judecata, si-a cunoscut copilul, a vorbit cu el, ce mai doreste?
Iar daca prin absurd deschide proces pentru drept de vizita precizati ca a putut sa-si vada mereu copilul insa nu puteti fi de acord cu program de vizita pentru ca nu ar avea ce sa ii dea sa manance. Maxim sa i se permita sa vina sa il vada in prezenta dumneavoastra. Ar fi absolut aberant sa i se dea copilul 2 zile pe luna cand el nu are o felie de paine a pune pe masa.
Daca devine serios, isi ia omul job si e parinte implicat si pune umarul sa isi creasca copilul situatia se schimba.
Imi vine insa foarte greu sa cred ca mai mult decat amenintari va merge mai departe.
Iar cand va mai scrie ca doreste sa il ia in vacanta puteti sa ii trimiteti lista cu cheltuielile lunare si sa intrebati cu cat participa ca au trecut niste ani si nu a dat nimic.
Vrutul e moca.
Nu imi vine usor deloc insa acum sunt de acord cu doamna PS 100%.
Buna ziua
Sunt de accord cu ceea ce spuneti dar nimeni nu a zis ca ii reneg acest drept dar sa lase la latitudinea mea cand si cat trebuie sa il vada deoarce copilul trebuie luat dreptat nu gata ma duc il las cu zilele la el in conditiile in care dupa atata detentie nu stiu ce ''apucaturi'' a deprins acolo in penitenciar. Intrebarea mea este urmatoarea: daca nu are un program de vizita stabilit prin lege poate sa ma oblige si sa imi faca el programul de vizita asa cum vrea el.? Copilul nu il cunoaste si nu pot sa il las cu un strain deoarece in acest moment asta este pt copil. Pe viitor o sa mai vedem....

Alte discuții în legătură

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita Betty88 Betty88 Buna ziua, Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare ContSters271762 ContSters271762 Fostul meu sot are drept de vizitare a copiilor in fiecare al doilea weekend de la ora 8 pana la ora 20. Ultima lui vizita a fost in luna mai, anul 2012, de ... (vezi toată discuția)