avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PROGRAM VIZITA COPIL MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PROGRAM VIZITA COPIL MINOR

Buna ziua,
Am un copil de 8 ani jumatate.Acum 8 ani fostul meu sot a fost inchis in strainatate pentru furt . Ulterior dupa 2 ani am divortat si obtinand custodia exclusiv de catre mine. Acum a iesit din puscarie si doreste sa il vada dupa cum vrea el, chiar vrea sa il las pe perioada vacantei la el ceea ce eu nu o sa accept. Se duce la scoala neanuntat. Copilul nu isi doreste desi eu mereu i-am povestit si uneori au mai vb la telefon cu tatal lui. Am fost cu copilul la el acasa sa il vada . Mentionez ca momentan nu are un job,(nu a avut niciodata)nu are domiciliu propriu(sta la parinti) si nici nu a platit pensie alimentara vreodata desi a fost obligat la plata. Daca se duce si ma da in judecata judecatorul o sa ii dea drept de vizita?
Si daca da cat?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:23, 18 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la vorba la fapta e cale lunga.
Eu zic sa il lasati sa dea cu pumnul in masa cat vrea iar intre timp sa ii trimiteti si cheltuielile. Nu de alta, dar daca ajungeti in instanta sa aratati ca tatal iubitor de fapt nu vrea sa dea o farfurie de ciorba copilului.
Nu va panicati ca atunci cand o sa vada ca un avocat presupune bani si timp si daca face asta ajunge sa fie el obligat sa plateasca pensie alimentara atunci nu mai e atat de distractiv.
Dumneavoastra inlesniti intalnirile la cateva saptamani, 2-3 ore si daca situatia se degradeaza, in absenta unei hotarari judecatoresti puteti sa le anulati.
Cat despre dreptul de vizita, eu cred ca daca se va pune problema, daca aratati ca ati avut bunavointa si ca nu ar fi benefic pentru copil sa fie luat de un strain care nici nu doreste sa se implice si financiar in cresterea lui, atunci va obtine program de vizita maxim de luat dimineata si adus seara.
Nu va stresati inca. Incepeti si dumneavoastra cu mailurile referitoare la pensia alimentara si la cheltuielile copilului. Sau ii scrieti si ii spuneti direct sa ia aia si cealalta ca nu mai aveti bani si copilul are nevoie....... Si atunci o sa dispara ca magarul in ceata.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact asa veti face: il veti tari, il veti impinge sau putem alege cuvinte care sa ne satisfaca ipocrizia, adica: veti sprijini relatia si veti incuraja copilul.
Daca nu pleaca copilul, primiti amenzi, tocmai bune ptr dnul care sta degeaba la mama si la tata acasa.
Ba da, poti sa te intorci dupa 8 ani si poti sa ai si tupeul validat de instantele "specializate" in minori si familie de a acuza mama ca copilul nu pleaca cu tine caci e alienat.
Din descrierea dvs nu-mi reiese ca omul e de inteles.
Lasati-l mai bine sa va dea in judecata si cand va avea program se va vedea si cu copilul iar pana atunci nu. Iar daca el, in loc sa stea cu gura mica, dupa ce n-a contribuit atata timp la cresterea copilului, are in schimb gura mare si ii da inainte cu drepturile, procedati in consecinta.
Adica nu mai duceti copilul pana nu hotaraste instanta ce si cum.
Pana atunci scrieti-i constant despre nevoile copilului: haine, mancare, incaltaminte, cursuri etc.
Dati-i lista de cumparaturi pentru copil in fiecare saptamana si chemati-l cu cumparaturile, ocazie cu care sa vada si copilul. S-ar putea sa nu mai vina ca e cu costuri!
Trimiteti-l la farmacie daca e cazul, la serbarea de la scoala, sa cumpere costum de serbare ptr copil, daca e cazul, si flori ptr doamna invatatoare. Scrieti-i cand se rup adidasii, cand sparge un geam, cand vrea o minge noua etc ca asa e cu copilul, se creste, nu se viziteaza, e fiinta, nu muzeu! desi si la muzeu platesti bilet, nu vii cu mana undeva.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
proastasatului, utilizator
VA MULTUMESC PT SFATURI.
VA MULTUMESC PT SFATURI
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte probabil va primi program de vizita.
Dacă copilul nu va dori sa plece cu el va scoate bani de la dvs. si veti deveni o sursa de venit pentru el.
Poate fi o afacere profitabilă pentru el deoarece poate obține bani în mod legal fără să fure...
Asa e legea...in prezent...
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita Betty88 Betty88 Buna ziua, Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare ContSters271762 ContSters271762 Fostul meu sot are drept de vizitare a copiilor in fiecare al doilea weekend de la ora 8 pana la ora 20. Ultima lui vizita a fost in luna mai, anul 2012, de ... (vezi toată discuția)