avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere sng 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere sng 2010

Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat?
Multumesc anticipat!
ALINAGAV a scris:

Buna! am si eu o nelamurire, daca nu am studii superioare juridice ci studii superioare de alt fel, pot intra in examenul SNG sept.2010?Am citit regulamentul si am vazut ca se poate teoretic...dar din ce am citit pe forum am inteles ca sunt acceptati doar cei cu studii juridice; Cine stie? am nevoie de un raspuns concret, va rog.
Multumesc

citez din Legea 567/2004 ART. 21
" (1) Formarea iniţială se desfăşoară diferit pentru grefierii cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare de altă specialitate şi grefierii cu studii medii.
(2) Pentru grefierii cu studii superioare juridice, durata cursurilor este de 6 luni şi constă în pregătirea teoretică şi stagiu practic.
(3) Pentru grefierii cu studii superioare de altă specialitate sau studii medii, durata cursurilor este de un an şi include pregătire teoretică şi stagiu practic. (4) Stagiile practice se desfăşoară la instanţele judecătoreşti şi la parchetele de pe lângă acestea"
concluzia este ca se vor da examenele separat si se va mentiona expres daca sunt pentru studii superioare juridice, pentru studii medii sau studii superioare de alta specialitate. desi parerea mea personala e ca e prea costisitor pentru SNG sa formez personalul care nu are deja o baza formata. practic se dubleaza cheltuielile
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
janapress, utilizator
cine nu cunoste regulamentul privind concursul de admitere la SNG sa nu mai ofere sfaturi, speriati lumea degeaba. daca vreti sa cititi regulamentul integral dati clic aici
[ link extern ]
citez din regulament Art. 7.
" (3) Taxa de înscriere la concurs se restituie candidatilor care au fost respinsi pentru neîndeplinirea conditiilor de participare la concurs, precum si candidatilor care se retrag din concurs anterior afisarii listelor finale cu rezultatele verificarii îndeplinirii conditiilor de participare la concurs. Cererea de restituire
se depune la Directia economica si administrativ din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si se solutioneaza în termen de 30 de zile de la înregistrare
."
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
janapress, utilizator
janapress a scris:

cine nu cunoste regulamentul privind concursul de admitere la SNG sa nu mai ofere sfaturi, speriati lumea degeaba. daca vreti sa cititi regulamentul integral dati clic aici
[ link extern ]
citez din regulament Art. 7.
" (3) Taxa de înscriere la concurs se restituie candidatilor care au fost respinsi pentru neîndeplinirea conditiilor de participare la concurs, precum si candidatilor care se retrag din concurs anterior afisarii listelor finale cu rezultatele verificarii îndeplinirii conditiilor de participare la concurs. Cererea de restituire
se depune la Directia economica si administrativ din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si se solutioneaza în termen de 30 de zile de la înregistrare
."

:) da, intr-adevar se restituie....singura problema ar fi ca ar invata degeaba pentru ca afla ca i-a fost respins dosarul destul de tarziu . Mai bine suna sa vada daca se accepta si cu studii superioare de alta specialitate
Buna ziua,
dupa o lunga perioada de inactivitate pe forum ... (timpul este f.limitat; de acest aspect o sa va convingeti si singuri in momentul in care veti deveni cursanti S.N.G.:yes:) ... revin pentru a va informa ca, in ultima perioada, in cadrul S.N.G., se vorbeste tot mai des despre sustinerea examenului de admitere, care se va organiza in luna noiembrie (in aceasta luna se vor incheia cursurile si repartizarile pentru cursantii din sesiunea de admitere februarie 2010), iar cursurile vor incepe, cel mai probabil, in luna februarie 2011.
Mentiune: informatia nu are caracter oficial! Discutiile sunt de principiu, C.S.M. fiind autoritatea in masura sa confirme sau sa infirme propunerea inaintata de conducerea S.N.G.

P.S.
Formatorii S.N.G sunt profesionisti de exceptie!, practicieni din cadrul instantelor si parchetelor. In consecinta, trebuie sa va "pregatiti" pentru "profesori" de o valoare incomensurabila! Sincer, nu exagerez!
In cadrul cursurilor nu se reia, teoretic, materia invatata in timpul facultatii ... doar se discuta aspectele practice, jurisprudenta. De fapt, este impropriu termenul de "curs", corect fiind termenul de "prelegeri".

Spor la invatat!
G.C.
Cutar a scris:

Buna ziua,
dupa o lunga perioada de inactivitate pe forum ... (timpul este f.limitat; de acest aspect o sa va convingeti si singuri in momentul in care veti deveni cursanti S.N.G.:yes:) ... revin pentru a va informa ca, in ultima perioada, in cadrul S.N.G., se vorbeste tot mai des despre sustinerea examenului de admitere, care se va organiza in luna noiembrie (in aceasta luna se vor incheia cursurile si repartizarile pentru cursantii din sesiunea de admitere februarie 2010), iar cursurile vor incepe, cel mai probabil, in luna februarie 2011.
Mentiune: informatia nu are caracter oficial! Discutiile sunt de principiu, C.S.M. fiind autoritatea in masura sa confirme sau sa infirme propunerea inaintata de conducerea S.N.G.

P.S.
Formatorii S.N.G sunt profesionisti de exceptie!, practicieni din cadrul instantelor si parchetelor. In consecinta, trebuie sa va "pregatiti" pentru "profesori" de o valoare incomensurabila! Sincer, nu exagerez!
In cadrul cursurilor nu se reia, teoretic, materia invatata in timpul facultatii ... doar se discuta aspectele practice, jurisprudenta. De fapt, este impropriu termenul de "curs", corect fiind termenul de "prelegeri".

Spor la invatat!
G.C.

Ai dreptate. Am sunat astazi si mi s-a spus ca in septembrie nu se va organiza concurs pt ca au cursanti pana in noiembrie si sa urmarim site-ul incepand din septembrie. Nu cred ca se va organiza chiar in noiembie. Probabil au nevoie de ceva timp pt pregatirea concursului.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)