ALINAGAV a scris:
Buna! am si eu o nelamurire, daca nu am studii superioare juridice ci studii superioare de alt fel, pot intra in examenul SNG sept.2010?Am citit regulamentul si am vazut ca se poate teoretic...dar din ce am citit pe forum am inteles ca sunt acceptati doar cei cu studii juridice; Cine stie? am nevoie de un raspuns concret, va rog.
Multumesc
citez din Legea 567/2004 ART. 21
" (
1) Formarea iniţială se desfăşoară diferit pentru grefierii cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare de altă specialitate şi grefierii cu studii medii.
(2) Pentru grefierii cu studii superioare juridice, durata cursurilor este de 6 luni şi constă în pregătirea teoretică şi stagiu practic.
(3) Pentru grefierii cu studii superioare de altă specialitate sau studii medii, durata cursurilor este de un an şi include pregătire teoretică şi stagiu practic. (4) Stagiile practice se desfăşoară la instanţele judecătoreşti şi la parchetele de pe lângă acestea"
concluzia este ca se vor da examenele separat si se va mentiona expres daca sunt pentru studii superioare juridice, pentru studii medii sau studii superioare de alta specialitate. desi parerea mea personala e ca e prea costisitor pentru SNG sa formez personalul care nu are deja o baza formata. practic se dubleaza cheltuielile