Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat?
Multumesc anticipat!
E confuz: vorbiti despre examenul organizat de SNG pt cei cu studii superioare? Sau despre examenele organizate de Curtile de apel pt examenele pt cei cu studii superioare? Fiti mai expliciti, ca ne bagati in ceata. Unii chiar invata, sa nu se inteleaga ca SNG-ul nu mai da examen...:-/
Parerea mea ca se fac 2 confuzii in sistem, si anume
1. SNG organizeaza examen pentru grefieri pe perioada nedeterminata (studii superioare). CSM a avizat organizarea examenului in luna noiembrie 2010. Asa ca publicarea datei examenului va avea loc in luna septembrie.
Examenul la SNG care se sustine la Bucuresti nu este acelasi lucru cu examenele care se sustin la nivelul curtilor de apel pentru angajarea grefierilor cu studii superioare sau medii. De regula, la nivelul curtilor de apel angajarea se face pe perioada determinata pana la repartizarea unui absolvent SNG.
A 2-a mare confuzie este examenul de intrare in magistratura (INM / vechime). Nu detaliez aici pentru ca nu este in subiectul forumului.
Posibil sa existe mai nou si a 3-a confuzie. La avocati se va organiza admiterea in barou la nivelul curtilor de apel incepand de anul acesta.
mczena a spus ca se vorbea la curtea de apel ca nu s-ar mai organiza examen la SNG (pp. ca lucreaza acolo sau era in trecere;)) Pt. mine a fost destul de explicita....era un zvon si a scris despre asta in ideea ca poate a mai auzit cineva vorbindu-se despre asta
Cred ca lucrurile sunt destul de clare...cine intra pe forum deja stie care e diferenta dintre:
examen direct pe post/SNG
INM/ Magistratura
Sng 2011
renegation
M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)