Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat?
Multumesc anticipat!
Poate nu m-am exprimat suficient de clar:"> ... nu se învaţă sinteze, nu se învaţă din tratate ... se învaţă legile ... aşa cum sunt ..."cuvânt cu cuvânt" ("word for word" / "mot a mot").Textul de lege trebuie reprodus aşa cum apare în codurile de procedură şi / sau în legile specifice Organizării judiciare. Se depunctează cea mai mică abatere (nu se admit nici măcar sinonimele) de la textul de lege.
Exemplu întrebare proced.penală (sb.examen 2009):
Arătaţi care sunt obligaţiile instanţei de judecată în ipoteza în care, în cursul judecăţii consideră că încadrarea juridică date faptei prin actul de sesizare urmează a fi schimbată? 1,50 puncte
Răspuns + punctajul acordat:
Art. 334 C.p.penală: Schimbarea încadrării juridice
"Dacă în cursul judecăţii se consideră că încadrarea juridică dată faptei prin actul de sesizare urmează a fi schimbată, instanţa este obligată să pună în discuţie noua încadrare (0,75 puncte) şi să atragă atenţia inculpatului că are dreptul să ceară lăsarea cauzei mai la urmă sau eventual amânarea judecăţii, pentru a-şi pregăti apararea." (0,75 puncte)
:coffee:
Si eu voi incerca anul viitor la SNG. Inca nu m-am apucat de invatat, insa mi-am strans manualele necesare, codurile, legile. Din discutiile de mai sus reiese ca trebuie sa ai o memorie excelenta, nu ma asteptam sa se depuncteze pentru sinonime! Asadar trebuie sa invatam cuvant cu cuvant. :O Lavinia tu ti-ai strans materialele? Eu la procedura penala am cartea lui Boroi, iar la procedura civila cartea lui Neagu.
As fi vrut sa mai aflu detalii de la proaspetii cursanti, ce impresii au pana acum?
Buna seara!
Imi puteti spune cat aveti bursa in cele sase luni?
Daca aveti timp sa mai dati si alte amanunte privitor la desfasurarea cursurilor, se merita sa incercam si la SNG...si tot ce tine de aceasta scoala din interior.
Multumesc!
Pentru K_Elena: sa ai multa bafta! Am stans si eu codurile si legile dar nu am inceput sa invat, ma gandesc ca uit pana la anul! Oricum am citit putin din ele!
Mie imi este teama unde ne va repartiza in cazul in care intram!
Cine e bebe din poza?
Sng 2011
renegation
M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)