avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere sng 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere sng 2010

Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat?
Multumesc anticipat!
Ar fi prea frumos sa fie asa.
Am trm un mail la SNG, din curiozitate, si am intrebat cu ce salariu sunt incadrati cei care termina scoala. Mi s-a spus undeva dupa 1500, exact se stabileste la instanta unde vei fi incadrat. Acum stiu ca 2500 este undeva dupa 1500 :-) dar mi se pare cam mare diferenta. Dar cine stie....
Cei de la SNG au dreptate. Salariul va fi undeva in jur de 1500 net. Din cunostintele mele, salariul mediu pe economie nu a crescut la 705, asa cum era trecut in lege, ci doar la unele categorii defavorizate. Salariul minim pe economie a inghetat la 600 ron, cel putin pana la jumatatea anului acesta. Asadar 2.65*600 da 1590 si cu acel spor de 15% da cam 1828 brut.
Daca unii/unele dintre voi ati mai lucrat inainte, vechimea in campul muncii va aduce procente in plus la salariu.
Dupa absolvire, veti avea 6 luni vechime in specializare, in conditiile cunoscute deja de voi. Din grila salarizarii unice se poate observa ca exista 2 vechimi: una in campul muncii, si alta in specialitate.
puca84 a scris:

Multumim Cutar..mi se pare o neseriozitate din parte celor de la SNG ca la acest moment sa nu se stie inca data la care vor incepe cursurile si eventual structura anului scolar.

Sincer, nu cred ca e vorba de neseriozitate. Este vorba de o generatie admisa in afara grilei lor. Pana acum admiterea era anuala, generatia voastra este o exceptie, din cauza lipsei de personal, asa ca e normal sa aiba planurile date peste cap. Nerabdarea voastra este de inteles si admirabila, totusi, fiti ingaduitori!:D
Cutar..nu e vorba de nerabdare neaparat, dar cum majoritatea fiind din provincie, avem nevoie de timp pentru a ne gasi o chirie..si am vrea sa stim cam de cand incepem ca de atunci sa o si platim...iar pe de alta parte nu vrem sa fim anuntati cu prea putin timp inainte, ca sa ne trezim peste noapte ca nu am apucat sa ne gasim un apartamnt inca..Cumva acum stam in asteptare..si e grea asteptarea..majoritatea banuim ca vom incepe pe 3 mai, dar nimic concret
Achiesez la opinia formulata de @K_Elena
Nu este vorba de neseriozitate ... mai ales ca, in perioada 05 - 11.04 si respectiv, in perioada 12.04 - 18.04 au fost programate examenele de absolvire si repartizarea pe posturi pentru seria din septembrie 2009.
Sunt convinsa ca, organizarea noiilor cursuri are in vedere aspecte mult mai complexe decat putem realiza noi in acest moment ( spre exemplu, sa nu uitam ca, luna august reprezinta vacanta judecatoreasca si, de aici o serie de implicatii organizatorice si administrative pentru cei de la SNG). Totodata, intrucât SNG nu are capacitatea necesara (spatiul localitiv insuficient, in conditiile in care in sediul din Str.Regina Elisabeta se desfasoara si cursurile INM) pentru a pregati suficienti absolventi (personal)... este firesc, mai intai sa asigure, in bune conditii, absolvirea cursantilor din seria septembrie 2009 si, numai dupa aceea sa inceapa noul plan de invatamant (pentru cei admisi in febr.- martie 2010).
De asemenea, inteleg si situatia colegilor din provincie.
Inceputul lunii Mai ( 3/ 10 Mai) a fost stabilita pentru inceperea cursurilor ; nu cred ca, o posibila diferenta de o saptamana influenteaza foarte mult.

Personal, profit la maximum de timpul ramas … sa nu uitam ca sunt totusi cursuri intensive si, sunt cateva materii de curs, pe care, personal, nu le-am mai abordat din timpul facultatii (statistica judiciara, drept comunitar etc.).

Toate cele bune.
G.C.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)