avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutie reprezentare in proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutie reprezentare in proces

Buna ziua ! Exista posibilitatea reprezentarii mamei mele (in varsta si bolnava) de mine,la tribunal,in cadrul unui proces cu Primaria legat de Legea 10 (despagubiri) ? Daca da,care ar fi forma legala ?
Cu stima !
Buna ziua ! Multumesc pentru raspuns !
Dosarul de la tribunal este sustinut de catre un avocat.Dar,din diferite motive,mama mea nu a aparut ca reclamant...Au aparut numai o parte din cei ce au drept la despagubiri...S-a apelat la scuza sa nu fie deranjata (varsta,boala) si nu a fost mentionata ca reclamanta...Ideea era ca se judeca DOSARUL si nu neaparat drepturile fiecarei rude in parte...Acum ne-am trezit cu Solutia pe scurt:" în vederea citării intervenienţilor cu cererea de chemare în judecată" dupa care apare (pe portalul tribunalului) in lista celor ce se judeca (alaturi de alta ruda,la fel fara contract cu avocatul)) ca "Intervenient"...
Ce obligatii ar avea mama mea in aceasta situatie tinand cont ca ea nu are,(personal) contract de reprezentare cu avocatul angajat de restul rudelor...
Cu stima !
Dacă a formulat cerere de intervenție principală, se va afla în proces pe poziția reclamantului!
Este recomandabil, mai ales că nu se poate prezenta, să își asigure reprezentarea prin avocat.
Pe rolul cărei instanțe se află procesul?
Dacă a formulat cerere de intervenție principală, se va afla în proces pe poziția reclamantului!
Este recomandabil, mai ales că nu se poate prezenta, să își asigure reprezentarea prin avocat.
Pe rolul cărei instanțe se află procesul?
Dacă are avocat angajat mergeți în sala si vedeti ce se întâmplă.
Aveti acest drept.
Nu a formulat "cerere de interventie principala'...
Trebuie sa faca ea un anume demers (mers la tribunal,completat ceva formulare etc) ? Sau se ocupa avocatul angajat de ceilalti membri ai familiei ? Are vreo consecinta asupra drepturilor ei faptul ca nu a fost inclusa in grupul reclamantilor ?
Cu stima !

Alte discuții în legătură

Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ? flory_mr flory_mr Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ? Mulți îmi spun că n-am drept de Reprezentare ... (vezi toată discuția)
Lamurire solutie proces pe legea 10 AdrianaBal AdrianaBal 1.Proces cu Primaria pe Legea 10 (despagubiri) 2.Solutia pe scurt :\" în vederea citării intervenienţilor cu cererea de chemare în judecată\" Ce ... (vezi toată discuția)
Interventie principala in proces. intervenientul cere acelasi lucru ca si reclamantul. LuchianSeb LuchianSeb Buna seara ! Va rog sa ma ajutati in privinta urmatorului aspect: A este angajat bugetar si introduce o cerere de chemare in judecata impotriva institutiei ... (vezi toată discuția)