avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prejudiciu de 50.000 de lei la asociația de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prejudiciu de 50.000 de lei la asociația de proprietari. Administratorul (în prezent decedat) nu deținea niciun bun, iar moștenitorii au renunțat la succesiune. Cine plătește suma devalizată?

Administratorul blocului in care locuieste fiul meu a prejudiciat asociatia cu 50.000lei. Singurul bun pe care il detinea era un apartament in coproprietate cu sotia. Dupa ce a fost notificat sa restituie banii pe care i-a furat, administratorul impreuna cu sotia au donat apartamentul singurului lor fiu. In timpul procesului de fond, administratorul a decedat, fiind diagnosticat cu un an in urma cu tumoare maligna. Intrucat nu mai detinea alt bun, la deschiderea succesiunii, sotia si fiul au renuntat in scris la mostenire. Acum intrebarea care se pune este: cine plateste asociatiei suma devalizata?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 18:16, 24 Mai 2018
in cele mai multe cazuri sunt la intalegere intre ei--avantaje reciproce pe banii proprietarilor
Cenzorii de la asociatiile de proprietari nu au studiile necesare si, deci nu stiu ce atributii au si ce trebuie sa faca. Ei doar semneaza lista de plata .
Ai dreptate!
Urgent la primaria de sector, serviciul relatii cu asociatiile de proprietari. Vine un inspector si verifica ce scrie in sesizare. Solicitati sa vi se raspunda in scris la reclamatie.
De asemenea puteti sa solicitati presedintelui, tot in scris, un raport cu suma cheltuita si cine a hotarat si aprobat sa se faca lucrarea respectiva. Tot ce se repara, se inlocuieste, se modernizeaza se face NUMAI cu votul majoritatii proprietarilor in cadrul unei adunari generale si pe baza de proces-verbal. Bafta!
Poate ar trebui sa vedeti ce acte a facut administratorul inainte sa decedeze. Cu siguranta avea in proprietate casa unde locuia si poate si alte bunuri, autoturism, etc
Mostenitorii administratorului posibil sa fie beneficiarii actelor de instrainare facute inainte de moartea acestuia. Cereti extras de informare de la cartea funciara pentru imobilul unde locuia. Daca rezulta ca s-au facut acte de vanzare-cumparare dupa ce ati aflat de prejudiciu, ati avea o sansa. Este clar ca a scos din patrimoniu un bun pentru a evita executarea silita.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2018
Ghita Carmen, Avocat

Alte discuții în legătură

Act de donatie marina14 marina14 Buna ziua, As dori sa-mi spuneti, va rog, in ce conditii se poate ataca un act de donatie pe un imobil. Ma refer la cazul particular in care banca ar vrea sa ... (vezi toată discuția)
Donatie THEODORA30 THEODORA30 Buna seara,sotul meu era proprietar pe o garsoniera de 1 an de zile si odata cu recensamantul cei de la o firma de recuperari l-au gasit cu un bun imobil au ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau donatie imobil Remus47 Remus47 In cazul unui imobil susceptibil de a fi executat silit pot face donatie catre o ruda de gradul 1 ? Ce este mai sigur donatie sau contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)