danasimo a scris:
Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare apartament si acum am constatat cu stupoare ca nu voi avea nici un drept de proprietate asupra terenului pe care se construieste, ci doar un drept de superficie.
Ramirez1984 a scris:
Ar putea exista 2 situatii: 1) in care este scris ca se vinde teren in suprafata de ..... (desi nu cred , avand in vedere ca este bloc)
romania ined a scris:
Eu cred ca in contract scrie ca se vine apartamentul , deoarece pana acuma nu am intalnit ca in cazul vanzarii unui apartament dintr-un bloc sa fie vandut si terenul odata cu acel apartament .
De obicei vanzarea terenului odata cu apartamentul este facuta numai pentru suprafetele locative mici de genul apartament in vila sau spatiu comercial situat intr-o casa
Buna ziua.
Este evident ca utilizatorul nostru a cumparat exact ceea ce a agreat prin contract.
Dar, si in cazul blocurilor de apartamente, de obicei, se vinde (si asa cred ca este corect)
"dreptul de proprietate pe cote-indivize / co-proprietate fortata si perpetua" asupra terenului ocupat de constructie.
Ipoteza: la cutremur, cade tot blocul. Cui ramane terenul ? Celor ce nu au un drept de proprietate, in nici un caz.
Cu stima,