avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diferenta intre dreptul de superficie si cel de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diferenta intre dreptul de superficie si cel de proprietate

Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare apartament si acum am constatat cu stupoare ca nu voi avea nici un drept de proprietate asupra terenului pe care se construieste, ci doar un drept de superficie. Dezvoltatorul nu m-a informat ca nu are in proprietate terenul pe care construieste blocul. Care este diferenta intre dreptul de superficie si cel de proprietate? Pot sa-l acuz pe vanzator pentru inselaciune si sa cer rezolutiunea antecontractului?
Cel mai recent răspuns: Bianca1998 , utilizator 11:45, 11 Decembrie 2018
Sa nu ne grabim sa tragem concluzii! Cata vreme intelegerea dintre proprietarul terenului si dezvoltator e in picioare, nu cred ca e mare lucru de facurt.
Din pacate cred ca Andreea Lisievici are dreptate. Gura lumii spune ca persoanele responsabile de semnarea contractului din partea proprietarului terenului au asigurate ceva apartamente frumusele in imobilul ce se ridica. (Ati ghicit, terenul a apartinut candva statului!) Asa ca sunt convins ca se vor semna la nesfarsit acte aditionale de prelungire a termenului. Si tot noi, cumparatorii vom fi cei care pierd, ca de obicei.
Buna ziua,daca am incheiat un contract de superficie de 2 ani trecand o perioada de 6 luni de la incheierea contractului ,am dreptul de a obtine dreptul de proprietate pe baza decretului 231 din 2018? .Precizez ca am depus dosarul in acest scop .Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"drept de folosinta teren aferent" sau "drept de proprietate" apartament Andreea20171 Andreea20171 Doresc sa cumpar un apartament construit dupa 2012, apartamentul este detinut de un cetatean non Euro (moldovean) , acesta are drept de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)
Clauza in antecontract cumparare apartament in imobil nou (proprietate teren) newuzer newuzer Buna ziua, Urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru a achizitiona un apartament dintr-un imobil aflat in constructie. Am o ... (vezi toată discuția)