avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzare imobil

Va rog sa ma ajutati cu o opinie.
In urma cu o luna de zile am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil in calitate de vanzator. Acest contract nu a fost autentificat de catre un notar; a fost semnat doar de mine, de cumparator si de avocata agentiei imobiliare.
In acel contract se specifica faptul ca vinzarea va avea loc pana la data de 17 martie, iar plata va avea loc in momentul semnarii.
Acum insa mi-a fost trimis un draft de contract in care se spune ca plata se face parte la semnare, parte pana la data de 23 martie.
In mod normal nu vreau sa semnez un astfel de contract, dar avocata agentiei imobiliare ameninta ca ma va da in judecata. Va rog sa-mi spuneti daca o astfel de actiune din partea ei are sanse de reusita?

(un alt aspect al problemei este faptul ca in contractul de comision catre agentia imobiliara se specifica faptul ca plata comisionului are loc in momentul semnarii, si nu cum ar fi fost normal sa accept daca asi fi stiut ca plata integrala se face mai tarziu; este justificat dpdv legal sa cer schimbarea contractului de comision innaintea semnarii contractului de vanzare-cumparare?)
Cel mai recent răspuns: Alina Manciu , Avocat 18:21, 19 Martie 2006
De ce s-a facut un al doilea antecontract?Poate vanzarea se face cu plata in rate, cu transmiterea dreptului de proprietate la ultima plata, sau cu privilegiu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara andyc76 andyc76 Buna ziua. Sunt in curs de a vinde un imobil printr-o agentie imobiliara. In urma anuntului postat pe diverse situri cu vanzari imobiliare de particulari,am ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa platesc comisionul in conditiile... DRUMEAO DRUMEAO Am semnat un Antecontract de Vanzare-Cumparare a unui apartament prin intermediul unei agentii imobiliare (aceasta fiind terta parte la antecontract). In ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara inserat ulterior incheierii contractului srb.lacra srb.lacra Buna ziua, Am semnat un contract de vizionare cu o agentie imobiliara,contract care la data semnarii nu era trecut nici un fel de comision,agentul spunandu-mi ... (vezi toată discuția)