avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rejudecare dupa contestatie in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rejudecare dupa contestatie in anulare

Buna ziua

Va rog un sfat cu privire la modul in care se va rejudeca dosarul dupa admiterea contestatiei in anulare...
Contestatia in anulare a fost admisa (317 si 318 Cpp). Pana la pronuntarea deciziei pe care am atacat-o cu Contestatie nu am fost legal citata, nu m-am prezentat niciodata si nu am putut sa spun nimic in aparare.
In acest caz pot cere la primul termen de rejudecare modificarea si completarea cererii de chemare in judecata?
In cursul judecarii contestatiei in anulare am facut dovada cu inscris oficial ca cererea de chemare in judecata a fost falsificata ...
In mod normal, la rejudecare vreau sa am si eu dreptul sa modific si sa completez cererea formulata de altcineva in numele meu....
Cum va decurge rejudecarea? Pot sa administrez probe?
Apreciez in mod deosebit sfatul si opinia dvs....
Cel mai recent răspuns: natyca , utilizator 13:50, 1 Noiembrie 2009
natyca a scris:

Am formulat contestatie in anulare impotriva deciziei (D) si sentintei (S) pronuntate in acelasi dosar. Amandoua le-am introdus la instanta de recurs.
Contestatia in anulare impotriva deciziei a fost respinsa iar contestatia in anulare impotriva sentintei a fost trimisa instantei de fond pentru solutionare.
Acuma...ce se judeca la instanta de fond?


Mi-ar placea mie sa am solutii pentru orice problema fara sa studiez vreun capat de hartie.
Numai ca avocatul nu este - asa cum cred unii - detinatorul vreunor retete miraculoase, pe care nu vrea sa le comunice si altora, ci unul care ajunge la o solutie dupa ce i se impaienjeneste vederea de atata citit maldare de hartii.

Care era aici hotararea irevocabila?
Sentinta (S) ca urmare a respingerii recursului fara sa fi fost cercetat in fond?
Sau Decizia (D) pronuntata dupa analizarea criticilor formulate de recurent? (recursul a fost judecat in fond)

Si intrebarea intrebatoare: Oare pricepeti ce spun eu aici? :wassat:

Pentru ca in functie de raspunsul la aceste intrebari (si avocatul poate sa-si raspunda singur daca se uita pe hartii, dar aici nu are pe ce sa se uite) se poate determina care era de fapt hotararea impotriva careia putea fi promovata calea de atac a contestatiei in anulare si unde anume.

La dvs, s-a mers pe principul: las-o asa ca merge asa. Facem 2 si-om vedea noi care tine.

Care este motivul respingerii contestatiei in anulare impotriva deciziei? S-a respins pentru ca nu decizia era hot. irevocabila si deci nu impotriva ei se putea face contestatie, ci impotriva sentintei ramase irvocabile prin respingerea recursului?
Daca da, atunci mai aveti o sansa.
Urmeaza sa se judece contestatia in anulare impotriva sentintei. Cauza a fost trimisa instantei a carei hotarare a fost atacata, pentru ca acesta este competenta sa o judece (nu instanta de recurs la care ati depus dvs. contestatia).
Deci in primul pas instanta va trebui sa ...faca ceva cu contestatia asta. S-o admita sau sa o respinga.
Daca se admite contestatia, atunci hotararea atcata se anuleaza si pricina va fi rejudecata (tabula rasa si o luam de la capat). Dar numai daca se admite. Pentru a ghici daca sunt sanse de admitere ar trebui sa stim motivul pentru care s-a respins cealalta.
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
romascanu, moderator

Care era aici hotararea irevocabila?
Sentinta (S) ca urmare a respingerii recursului fara sa fi fost cercetat in fond?
Sau Decizia (D) pronuntata dupa analizarea criticilor formulate de recurent? (recursul a fost judecat in fond)


Citez din Decizia D "respinge ca nefondat recursul impotriva sentinei S" (au fost analizate criticile formulate). In acest caz care este hotararea irevocabila?


Care este motivul respingerii contestatiei in anulare impotriva deciziei?

In acest moment nu cunosc motivul respingerii. Voi intra in posesia motivarii cand va fi redactata. Contestatia in anulare a fost formulata in baza art 317 pct 1 si 318 Cpc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare shhomerul shhomerul contestatia in anulare in baza art. 320(3) cod procedura civila se mai poate face pentru motivele date de art. 317 si art. 318 cod procedura civila? (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare - competenta Micaly Micaly Buna ziua A fost formulata contestatie in anulare (si introdusa legal la instanta care a pronuntat decizia) atat [b]impotriva deciziei[/b] cat si ... (vezi toată discuția)