avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza

Buna ziua

Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza compus din raport de contraexpertiza incomplet fara fixarea liniei de granita si supliment la contraexpertiza adus ieri la dosar cu o 1-2 ore inainte de sedinta de judecata in care s-a stabilit si linia de granita.

In raportul de expertiza topografica initial intocmit de un singur expert pus de instanta (cel mai probabil corupt de expertul consultant al partii adverse, intrucat ei 2 au semnat raportul expertul meu consultant a avut opinie separata ), expertul numit de instanta a ignorat complet incheierile de intabulare pentru ambele immobile, desi avea prin obiectiv fixat de instanta obligatia sa stabileasca linia de granite luand in considerare actele cadastrale si a fixat linia de hotar in favoarea partii adverse, in sensul ca mi-a eliminat o fasie de teren cuprinsa in extrasul meu CF (a bagat-o in perimetrul imobilului vecin din litigiu) si desi a recunoscut in Suplimentul la expertiza ca a interpretat gresit aliniamentul inscris in incheierea de intabulare din 1975 de la OCPI aferent imobilului partii adverse nu a vrut sa ia in considerare la stabilirea liniei de granita aliniamentul total inscris in incheierea din 1975 care este mai redus, cu dimensiunea fasiei mele de teren, fata de cat utilizeaza partea adversa in prezent abuziv.

In aceste conditii aparatorul meu a solicitat efectuarea unui raport de contraexpertiza si dupa circa 9 luni expertii din comisia de contraexertiza au depus un raport de contraexpertiza incomplet, in sensul ca au raspuns doar la un obiectiv din cele fixate de instanta fara sa stabileasca si linia de hotar dintre imobile conform cerintelor unui alt obiectiv.

Instanta fara sa studieze continutul raportului depus in ziua sedintei si sa observe faptul ca este incomplet, avand in vedere si solicitarile aparatorului meu anterioare de a se aviza tehnic la OCPI raportul de contraexpertiza a dispus avizarea tehnica la OCPI.

Expertii profitand de acesta situatie au depus si la OCPI, ca si la dosar documentatia incompleta spre avizare, prin care anexau planse cu constatari in teren fara fixarea liniei de granita si incercau astfel sa modifice geometria, aliniamentul, suprafata imobilului meu inscrise in extrasul CF, astfel incat sa poata majora artificial aliniamentul imobilului vecin din litigiu, insa documentatia expertilor a fost respinsa de OCPI.

Avand la dosar PV de respingere aferent documentatiei depusa de experti, instanta a dispus ca expertii sa raspunda la Obiectiunile formulate in scris de aparatorul meu, prin care solicitam refacerea raportului de contraexpertiza si implicit stabilirea liniei de hotar.

In suplimentul la raportul de contraexpertiza depus de experti ieri inainte de sedinta, expertii au respectat aliniamentele din actele cadastrale la linia de granita stabilta de ei, in sensul ca mi-au respectat fasia de teren aferenta imobilului meu din extrasul CF, dar sunt mici inadvertente privind pozitia pe desen (fata de realitate) a unei magazii de caramida a vecinului si a unor pomi care incalca fasia de teren si ma impiedica sa fac gard pe linia de granita stabilita de experti .

INTREBARI
1. Poate legal avocatul partii adverse sa solicite acum sau la apel efectuarea unei alte expertize a treia la numar dupa ce s-a efectuat expertiza initiala si contraexpertiza cu 3 experti? avand in vedere ca expertilor le-a fost respinsa avizarea tehnica OCPI documentatia incompleta cu constatari (au indicat imobilele pe plansa cu suprafetele ce le utilizeaza acum fiecare) fara sa respecte aliniamentele din actele cadastrale fara fixarea liniei de granita

2. Daca fac si eu Obiectiuni privind pozitia constructiei si pomilor partii adverse, avocatul partii adverse poate profita procedural ca daca ambele parti au obiectiuni la Suplimentul de contraexpertiza si documentatia (fara fixarea liniei de granita) depusa la OCPI a fost respinsa si sa aiba astfel posibilitatea sa solicite inlocuirea expertilor sau recuzarea lor?

Sincer dupa doi ani si 3 luni de judecata nu vreau sa ii dau ocazia avocatului partii adverse sa ma arda pe procedura, ca avocatului si partii adverse le convine sa mai stea inca un an si ceva dupa alti 3 experti sa vina in teren, sa tergiverseze depunerea unui raport la dosar, intrucat partea adversa utilizeaza in prezent fasia de teren disputata, deci poate dura procesul pana la clasare

3. Care sunt situatiile legale in care pot fi eliminati expertii dintr-o comisie de experti fie prin inlocuire sau recuzare?
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
adi8165, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:06, 20 Septembrie 2021
Daca din PV incheiat la data expertizei nu reiese ca partea adverdsa a avut ceva de comentat, nu vad de ce ar invoca lipsa confirmarii de primire, doar a participat.
Daca se invoca lipsa confirmarii de primire (nimic altceva in observatii la raportul de expertiza) si se verifica si documentele existente la dosar, nu ar trebui sa existe probleme, dar nu am unde sa stiu ce va decide instanta de judecata.
Nu mai postati in discutii deja deschise de alte persoane pentru a nu obliga pei cei care comenteaza sa reciteasca texte care nu au legatura cu nelamurirea dvs. Deschideti discutie noua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate solicita o noua contraexpertiza la apel sau recurs? adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care expertii au depus initial un raport de contraexpertiza fara fixarea liniei de granita, doar cu constatari privind ... (vezi toată discuția)
Raspuns experti la obiectiuni adi8165 adi8165 Buna ziua Am un caz de granituire in care s-o adus suplimentul la raportul de contraexpertiza de cateva luni in care s-a stabilit, intr-un final, linia de ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topografica efectuata în "sistem de coordonate particular, special adoptat"!!! Annett Annett Într-un.proces de granituire, expertul judiciar a depus o \"minune de expertiza\", iar calculul coordonatelor tuturor punctelor ridicate din teren s-a făcut ... (vezi toată discuția)