avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am făcut un credit ipotecar înainte de căsătorie. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am făcut un credit ipotecar înainte de căsătorie. Are soțul meu dreptul la acest apartament în timpul căsătoriei sau după divorț?

Buna ziua, am facut un credit ipotecar la banca inainte sa ma marit pt un apartament care este pe numele meu de fată. Are soțul meu dreptul la acest apartament in timpul căsătoriei sau la divorț?
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc pentru răspunsuri. Va doresc o zi frumoasă!
Discutiile sunt lungi si depinde de situatia de fapt a celor doi dinainte de casatorie, ce anume a determinat cumpararea imobilului de doar unul dintre viitorii soti. Infunctie de asta unele instante au vazut intentie comuna, insa rar.

Vad ca ambele raspunsuri de mai sus sunt la fel, maxim jumatate din sumele achitate in timpul casatoriei. Sunt de acord, cu mentiunea ca se cam presupune ca sumele sunt platite din banii comuni daca nu dovediti contrariul.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


Liliana Gradinaru a scris:

Sunt de acord, cu mentiunea ca se cam presupune ca sumele sunt platite din banii comuni daca nu dovediti contrariul.


Exact acest aspect doream și eu să îl scot in evidenta, privind faptul că ratele achitate in timpul căsătoriei pot fi achitate din sumele proprii și nu cele comune.
Acest aspect face diferența între a primi ceva sau nimic.
De aici trebuie să pornească discuția.
Nu de la faptul că va primii jumătate din rarele achitate în timpul căsătoriei.
Prezumția că sumele ar fi achitate din banii comuni prima in trecut datorita faptului că retribuția era sub forma de cash.
In prezent, majoritatea primesc retributia salariala in contul bancar, lucru ce face că acei bani sa fie bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil bun propriu - bun comun dupa casatorie? kenshy kenshy Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Din ce stiu si din ce am citit, nici un bun propriu nu devine bun comun dupa casatorie, prin urmare nici un imbil de ... (vezi toată discuția)
partaj apartament - ce pretentii poate avea sotul? CrinaV5 CrinaV5 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: contractul de vanzare-cumparare a apartamentului este doar pe numele meu de domnisoara, pentru ca a fost semnat inainte ... (vezi toată discuția)
Bun achizitionat inainte de casatorie eciordache eciordache O casa achizitionata inainte de casatorie cu credit bancar achitat in timpul casatoriei este considerat bun comun? Dobandit in timpul casatoriei? Copii din ... (vezi toată discuția)