Buna seara,
As vrea sa stiu si eu, daca ma poate lamurii cineva, de ce bancile din Romania nu acorda finantare, unei persoane fizice, pentru achizitia unei locuinte cu ipoteca, daca este angajata in propria firma?
bogde
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
De curiozitate, la ce banci ati incercat? Eu sunt in aceeasi situatie si am avut credit aprobat de la ING. Nu l-am mai accesat pentru ca pe ultima suta de metri nu m-am mai inteles cu vanzatorul, insa de la banca aveam toate aprobarile si voi redeschide aplicatia imediat ce gasesc alt imobil. Ca idee, mi-au luat in calcul inclusiv dividendele integrale, in conditiile la care la alte banci se iau in calcul numai in limita salariului. In orice caz, va urez succes!
Voi incerca sa fiu succint. Discutia depinde de multe variabile.
Ca atare,
1. "Propria firma" este SRL, SA, ... , etc. ?
2. Cati asociati exista (in conformitate cu statutul inregistrat la ORC ) ?
3. Cati administratori sunt declarati la ORC ? Eventual si dumneavoastra ?
4. De cati ani functioneaza "firma" ?
5. Cati angajati cu CIM activeaza in cadrul "firmei" ?
4. Pe durata ultimilor trei ani calendaristici incheiati (daca este cazul) care este situatia contului 121 ? Profit sau pierdere ? Valori substantiale ? (ma refer la situatia financiara din ultimii trei ani incheiati cu bilant depus).
5. Toate bancile (din orice tara) calculeaza un "coeficient de bonitate".
Este factorul determinant in vederea acordarii/respingerii unui credit.
In functie de bunavointa si disponibilitatea dumneavoastra, discutia poate continua in cadrul acestui forum/site.
alex_bontea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
salut.
incearca la ING, sunt cam singura banca din Romania care accepta. Din proprie experienta. Restul, au o anumita politica, tehnic ar putea fi acuzati de discriminare. Dar nu merita sa iti pierzi timpul.
Bafta.