avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vreau să fac un credit ipotecar, dar sunt refuzată ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vreau să fac un credit ipotecar, dar sunt refuzată pentru că lucrez la firma proprie. Care poate fi explicația acestui lucru?

Buna seara,
As vrea sa stiu si eu, daca ma poate lamurii cineva, de ce bancile din Romania nu acorda finantare, unei persoane fizice, pentru achizitia unei locuinte cu ipoteca, daca este angajata in propria firma?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 12:34, 13 Iunie 2018
Daca v-ati marit salariul in ultima perioada banca va considera ca ati facut-o special pentru a va incadra in credit si va va incadra la risc crescut.
Buna, salariul nu a fost modificat in ultima perioada. Este acelasi de mai bine de 1 an. Unicredit si BRD- la aceste 2 banci am incercat. ING nu ne oferea suma de care aveam nevoie, asa ca am renuntat la ea.
Oricum noi am ramas cu o experienta foarte neplacuta. Repet....nu mi se pare normal, daca ai venit din sursa proprie sa prezinti risca mai mare decat cei care sunt angajati la orice alta firma. Nici o banca nu poate avea garantia ca solicitantul creditului nu poate fi disponibilizat. Este o anomalie ce se intampla.
Multumesc de raspunsuri!
Toate cele bune!
Buna ziua "Adrian Sulea"
Firma este SRL, cu activitate din 2015. In 2017 s-a inregistrat o pierdere de aproximatin 6 procente din CA, in restul perioadei a fost pe profit. Un singur asociat eu, care sunt si angajata cu CIM. Titularul de credit era sotul meu, la fel angajat ca si mine. Sunt in total 4 persoane angajate. Activitatea firmei nu necesita mai multe ( functioneaza foarte bine asa). Probabil ca au calculat ... Ideea este ca s-a mers pana la punctul in care am depus si banii pentru dosarul de credit. Adica toate bune si frumoase, cand au aflat ca e firma proprie....Citez " pai stati asa, in aceste conditii va putem acorda imprumut pentru 80% din venit, ca sunt din sursa proprie si asa este regula" ca pana in final...sa respinga dosarul cu totul. Ba mai mult la un moment dat dupa ce au solicitat toate actele firmei..bilant, balanta din toti anii...ne-au mai cerut si contractele incheiate clientilor nostrii. Si aici ne-am oprit...mi s-a parut ca abuzul este mult prea mare.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
CryCristina, utilizator
Buna ziua "CryCristina" .

Multumesc pentru raspunsuri.

Va pot detalia, cu precizie, motivul pentru care a fost respins/a dosarul/cererea dumneavoastra.

DAR : Cati "administratori" are SRL-ul si cine sunt acestia (va rog sa nu mentionati nume/prenume in clar) ?

Cu stima.

Nu pot sa cred ca inca se mai intampla asta, am patit la fel acum 15 ani, nu am putut sa ne luam locuinta deoarece eram angajati la firma proprie. Se dadeau credite la toti betivanii angajati cu carte de munca pe te miri unde, dar noi nu am putut.

Intre timp betivanii nu au mai platit ratele, noi avem in continuare firma, am avut mereu profit dar nu am castigat niciodata suficient ca sa luam ceva cu banii jos. Nu inteleg care este ratiunea bancilor, poate acum 15 ani se justifica prin numarul mare de tepari din piata, dar acum?

Alte discuții în legătură

Speta. cesiune parti sociale de catre un srl cu credit la banca ContSters69724 ContSters69724 Am urmatoarea speta. Asociatii unui SRL, au hotarat sa cesioneze partile sociale unei terte persoane. Nimic deosebit in acest lucru. Problema o constituie un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca- credit persoanajuridica intrata in insolventa mihaidraghicescu61 mihaidraghicescu61 Am contractat un credit pe firma de la banca,dupa 5 luni firma a intrat in insolventa in forma simplificata.Va rog s-mi spuneti cum se va achita creditul ramas ... (vezi toată discuția)
se pune sechestru pe apartament in cazul unui credit care n-a fost girat cu casa/ Lorelei-Andrada Lorelei-Andrada in 2007 n-am avut de lucru si am facut o mare prostie- am facut 2 credite pentru o ruda. Aceasta a platit, cu chiu cu vai, cateva luni, apoi a renuntat. Cei ... (vezi toată discuția)