avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu vrea să îmi facă contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu vrea să îmi facă contract de vânzare-cumpărare pe casă, dar notarul spune că sunt nevoit să fac dovada depunerii prețului în cont. Mi se pare absurd, ce e de făcut în acest caz?

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire si sper sa-mi puteti da o parere.
Tatal meu vrea sa imi faca contract de vanzare-cumparare pe casa (evaluata la aproximativ 70 000 de euro).
Problema este ca notarul mi-a spus faptul ca pentru a putea realiza contractul, eu sunt nevoit sa-i depun tatalui meu aceasta suma de 70k euro in contul lui personal iar mai apoi sa atasez o dovada cu extrasul de cont la dosar.
Mi se pare absurda aceasta chestie pe langa faptul ca nu am de unde sa dispun de acei bani.
Ce este de facut in acest caz?
Am sa trec si pe la alti notari pentru a vedea daca este adevarat dar pana atunci sper ca ma puteti ajuta cu o parere.

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua "GabiBraso".

Nu pot exista, in paralel, doua contracte de intretinere.

O elementara motivatie ?

Urmare a incheierii primului contract de intretinere, imobilul nu mai este in proprietatea parintilor, fiind cedat in proportie de 100 %.

In cazul nerespectarii conditiilor stipulate in contract, .............................. .
Este o alta speta.

In plus, sintagma "pensie de intretinere" are alte conotatii juridice.
Dar, prin extrapolare, ........... .



Si eu consider ca nu este de dorit o asemenea actiune, dar daca, parintele in cauza insista, poate avea castig in instanta. Mentionez ca nu s-a pus problema ca fiul intretinator sa nu isi fi indeplinit obligatiile. Actiunea in sine ar putea fi o sicanare a fiului nedreptatit. Ar avea parintele castig de cauza?

Este vorba de "obligatia de intretinere", va rog sa acceptati scuzele mele pentru folosirea nepotrivita a sintagmei "pensie de intretinere", care a creat confuzie in intrebarea mea. Conform Noului cod civil, <<CAPITOLUL II Persoanele între care există obligaţia de întreţinere şi ordinea în care aceasta se datorează Art. 521 Pluralitatea de debitori, (2) Dacă părintele are drept la întreţinere de la mai mulţi copii, el poate, în caz de urgenţă, să pornească acţiunea numai împotriva unuia dintre ei. Cel care a plătit întreţinerea se poate întoarce împotriva celorlalţi obligaţi pentru partea fiecăruia.>> Aici era nedumerirea mea. Va multumesc ca mi-ati sugerat pista catre locul unde sa caut sa ma lamuresc asupra spetei. Cu stima!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Necesit consultanta act apartament Doru.I Doru.I Va salut, necesit consultanta dumneavoastra. Locuiesc intr-un apartament de 20 de ani. Propietarii apartamentului sunt bunicii mei. Bunicul m-a contactat ca ... (vezi toată discuția)
Legea plati cash persoane fizice Adrian_Banica Adrian_Banica Buna ziua , suntem 2 proprietari , eu detin 37.5 cota parte , iar celalalt copropietar 62.5 cota parte dintr-o garsoniera. Am facut un precontract de vanzare ... (vezi toată discuția)