avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificatul de proprietate pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificatul de proprietate pierdut

Buna ziua!

Am si eu o problema pe care as vrea sa o rezolv dar nu stiu de unde sa incep rezolvarea ei. Poate ma puteti ajuta voi.
Matusa mea (sora mamei mele) trebuie sa mosteneasca,ea singura, pentru ca mama mea a fost scoasa din masa succesorala de catre bunicul meu (tatal ei), toate proprietatile bunicilor mei. Si dupa ce va intra in posesia lor isi doreste sa-mi "vanda" si mie partea care i-ar fi revenit de drept mamei mele daca nu ar fi fost dezmostenita. Problema este ca nu poate intra in posesia bunurilor pentru ca nu are nici un fel de act de proprietate sau mostenire. Proprietatile se afle in judetul Giurgiu.
Intrebarea mea este: Unde ma pot adresa, la ce institutie, arhiva, din ce oras (judet) ca sa pot obtine certificatele de proprietate sau de mostenire ale matusii? :help:

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: cristina sandu , utilizator 19:29, 3 Noiembrie 2009
Daca certificatul de atestare a dreptului de proprietate privata este emis in conformitate cu legile fondului funciar, prin ordinul prefectului, se depune o cerere la primaria in raza careia este situat terenul, in care se mentioneaza ca se doreste emiterea unui duplicat al respectivului certificat.Actele necesare pentru emiterea duplicatului sunt: copie anunt din ziarin care se declara pierderea certificatului,declaratie data pe propria raspundere din care sa rezulte ca terenul-imobilul nu a fost instrainat, exemplarul 2 al certificatului, copie act identitate proprietar, certificat fiscal....toate astea trebuie transmise catre prefectura judetului respectiv sau a municipiului bucuresti, insotit de propunerea primariei privind emiterea unui duplicat. Conform legii, primaria este obligata sa verifice situatia juridica a terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuirea rezervei sotului cand vine in concurs cu un descendent tina2008 tina2008 In ipoteza in care de cuiusul si-a gratificat un copil nedemn, care inainte de redactarea testamentul a savarsit o tentativa de omor impotriva parintelui sau, ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire.. dollc3_anny dollc3_anny buna ziua..am si eu o intrebare..suntem doi copii la parinti ..un baiat care face in august 18 ani si eu care am 19..as dori sa stiu daca tata ar putea sa ne ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire scurpin77 scurpin77 Mama a murit de 8 ani, a avut 3 copii si nu s-a facut succesiunea dupa moartea ei. Acum tata vrea sa dezmosteneasca un copil. Poate face acest lucru si ce ... (vezi toată discuția)