avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îmi pot vede copilul în afara programului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îmi pot vede copilul în afara programului de vizită? Mi s-a spus că plânge mult cât timp e lăsată în grija bunicii și sunt îngrijorat

Buna ziua avocat.net intampin o alta problema, pentru care am nevoie de ajutor:

Sunt tatal unui minunat copil in varsta de 2 ani si 1 luna aproximativ, fetita mea s-a schimbat foarte mult, de cand am divortat acum 3 luni aproximativ, am inteles de la vecini ca mama ei este plecata mai mereu de acasa pe motivul munca, desi are program sa poata reveni acasa, bunicul ei la fel , sta numai cu bunica ei, care desi se ocupa de gospodarit se afla si intr-o stare de sanatate psihologica precara, inventii bolnave... Doresc sa stiu daca pot trece si in timpul saptamanii la domiciliul lor cel putin sa salut copilul, astfel pot vedea daca totul este bine pentru ca s-a schimbat extraordinar de mult, fiind cu o fata posomorata, si plansa, unul din vecinii cei mai apropiati spunându.mi ca mereu o aude plangand si tipa la ea si zbiara, si nu numai ca ar tine-o si in casa inchisa in timpul zilei, cand bunica ei gospodareste prin curte. Eu am sesizat dinainte aceasta stare speriata de a fi informat cu privire la ce se intampla la domiciliul ei. Intrebarea mea este pot da trec sa vad copilul si pentru 2 minute in afara vizitei de program?

Va las scris si hotararea de divort:
- Dispune exercitarea autoritații parintesti cu privire la minora (...) nascuta la data de (...), in comun de ambele parti.
- Stabileste locuinta minorei (...) nascuta la fada de (...) la domiciliul paratei reclamante.
- Obliga reclamantul parat la plata pensiei de intretinere in favoarea minorei (...) la suma de (...) lei/luna, pana la majoratul acesteia sau schimbarea situatiei de fapt retinuta de instanta.
- Obliga pe parata reclamanta, sa permita reclamantului parat, sa aiba legaturi personale cu minora, la domiciliul sau, astfel: in fiecare saptamana de vineri ora 19:00 pana sambata ora 19:00; o saptamana de Craciun si Paste in anii impari; o saptamana de revelion in anii pari; de ziua de nastere a minorei, in anii impari;. doua saptamani in luna iulie si doua saptamani in luna august, in fiecare an.
- Ia act ca partile nu ai solicitat cheltuieli de judecata.
- Definitiva in ceea ce priveste divortul.
- Cu drept de apel... (ect...)

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la aceasta problema care devine culmea stresanta..nu stresanta

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 17:29, 20 Iunie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna PS, e foarte frumos si corect ceea ce spuneti dumneavoastra insa nu cred ca se aplica la toate cazurile.
De exemplu cand nu esti lasat sa iti vezi copilul si chiar am scris la alt topic despre un caz in care mi-ati dat dreptate chiar si dumneavoastra, ce faci atunci, e mai bine sa abandonezi copilul pur si simplu si sa speri ca te va cauta peste ani de zile sau sa incerci sa faci ceva?
De asemenea, atunci cand cum e cazul de fata, copilul e in pericol, ca dus asa mic la crasma printre betivi ma indoiesc ca ii prinde foarte bine, ce e de facut? Ca ok, nu lupti ca sa nu pui copilul la mijloc insa daca peste ani de zile se afla ca era abuzata fizic atunci cand bunicul era mai mult cu ochii pe sticla? Ipotetic vorbind desigur.
Cum iti dai seama cand retragerea ta ca parinte e un bine pe care il faci din dragoste si cand aceasta retragere, renuntarea la lupta il pune de fapt in pericol pe copil?
Va intreb fara urma de dorinta de disputa sau de contrazicere, pur si simplu pentru ca ma gandesc ca puteti arunca lumina asupra acestei sa zic probleme morale la care ma gandesc.
Sincer sa fiu, cand am inceput sa scriu pe acest forum eram pro lupta pana in panzele albe. In timp am inteles ca legile din Romania favorizeaza doar abuzatorul si am luat-o pe drumul renuntarii, cum ca asa ar fi cel mai bine sa faca un parinte, apoi am auzit de cazuri in care renuntarea de fapt a vatamat copilul peste imaginabil. Si atunci, ca om, ma intreb, exista cumva o posibilitate de a evalua daca ajungi in asemenea situatie ce mama masii sa faci?
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vorba despre "retragere". E vorba despre dimensionare. Parerea mea, a dvs, a oricui altcuiva categoric nu are aplicare in toate cazurile.
insa nu cred ca se aplica la toate cazurile.
Asta e valabil si pentru varianta "lupta" si pentru varianta "mai incearca si altfel"
Este foarte posibil sa va fi dat dreptate si pot sa va mai dau si in multe sau putine alte comentarii. Nu mi-am facut un tel din a nu va da dreptate. Si oricum, nu am nebunia de a crede ca parerea mea, pro sau contra comentariilor dvs, conteza.
Cand sa procedezi intr-un fel si cand altfel, sigur nu-si gaseste raspunsul pe forum. E o chestiune de apreciere personala, uneori de intuitie, de alegere in propria grila etc. Ceea ce eu spun e ca a arunca mereu vina pe celalalt, a-i gasi exclusiv greseli si vinovatii, doar pentru a-ti alimenta "lupta", a vorbi permanent despre drepturile personale, neglijand obligatiile, a crede ca greselile apartin trecutului, doar pentru ca sunt de domeniul trecutului, si ca ele n-au produs nicio consecinta cu SIGURANTA, in opinia mea, nu e drumul corect.
Legile din Romania nu favorizeaza abuzatorul, ci favorizeaza, ca sa zic asa, netransarea niciunei situatii, whatsoever! S'o dam la mijloc e "filosofia" fiecarui raport dgaspc, fiecarei hotarari judecatoresti, fiecarei evaluari psihologice, fiind toate expresia neamului nostru lipsit de exercitiul asumarii si de coloana vertebrala. Asa ca traim toti, uneori avantajandu-ne, alteori dezavantajandu-ne, pe rand, pe fiecare, aceiasi mamaliga tremuratoare si tematoare de orice responsabilitate.
Intai, puneti in aplicare programul de vizita cu un executor, nu lasati timpul sa treaca, nu mai puteti recupera sentimentul de abandon al copilului.
Apoi, e necesar sa aveti probe pe cele ce sustineti si puteti obtine o redimensionare a programului sau mai mult.
Referitor la situatia celuilalt user, e necesara o punere in executare a hotararii sau, in functie de situatie, un dosar impotriva bunicilor pe obligatia de a face, depinde de situatia concreta.
Cat despre ce sa faci intr-o situatie, asta difera de la caz la caz. Renuntarea la copil nu e o solutie buna niciodata. Cat despre lupta, se pot gasi variante de lupta fara un consum nervos ori financiar major. Ca parinte, ii dedici un anume timp copilului tau. Fara lupta musai, faptul ca stie ca il astepti de doua ori pe luna in fata blocului sa coboare e o garantie pentru el a faptului ca nu a fost abandonat.
In esenta, prezenta, disponibilitatea conteaza pentru copil.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legile din Romania nu favorizeaza abuzatorul, ci favorizeaza, ca sa zic asa, netransarea niciunei situatii, whatsoever! S'o dam la mijloc e "filosofia" fiecarui raport dgaspc, fiecarei hotarari judecatoresti, fiecarei evaluari psihologice, fiind toate expresia neamului nostru lipsit de exercitiul asumarii si de coloana vertebrala. Asa ca traim toti, uneori avantajandu-ne, alteori dezavantajandu-ne, pe rand, pe fiecare, aceiasi mamaliga tremuratoare si tematoare de orice responsabilitate.

Mi-a placut enorm ce ati scris aici pentru ca de fapt asa si este.
Parintii arata fiecare cu degetul pe celalalt, instantele dau solutii care nu avantajeaza pe nimeni doar pentru a prelungi agonia si pentru ca nu vor sa-si asume responsabilitatea.
Multumesc pentru apreciere. Demult am sentimentul ca autoritatile, oricare ar fi acelea, instante (cele de minori si familie, care par mai curand niste suete la cafea), parchet, dgaspc-uri, experti independenti etc, au gasit solutia cinica: "lasa-i sa-si crape capul intre ei, iar noi ne vedem de ale noastre". Am simtit nevoia de a schimba cuvantul "treaba" (din ne vedem de treaba noastra), deoarece adesea observ ca nu exista nicio "treaba"!
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Claumihaela Claumihaela Ce program de vizita recomandati de obicei la o fetita care are in prezent 2 luni? Este hranita cu lapte prf dar nu cred ca o ppate lua acsa la el fiind asa ... (vezi toată discuția)
Care este rolul asistenței sociale în cazul divorțului cu minori? liviu333 liviu333 Va salut avocatnet.ro, Va retin cu urmatoarea problema din care va rog sa ma ajutati sa inteleg. Pe parcursul divortului care a durat 6 luni, am inaintat ... (vezi toată discuția)
Am făcut o plângere pentru abuz emoțional la dgaspc. pot cere schimbarea domiciliului minorului și program de vizită pentru mamă, dacă se dovedește că e întemeiată? Niky84 Niky84 Buna ziua!Am facut o plangere pt abuz emotional la Protectia Copilului si astept raspuns,iar daca se dovedeste ca mama il abuzeaza emotional,pot cere schimbare ... (vezi toată discuția)